Elektronický indikátor topných nákladů E-ITN 30 s integrovaným rádiovým vysílačem

APATOR METRA s.r.o.

E-ITN 30

je moderní elektronický přístroj určený k poměrovému rozdělování nákladů nateplo u domů s centrálním vytápěním. Indikátor topných nákladů E-ITN 30 je plně dvoučidlový - měřením teploty otopného tělesa iteploty místnosti zajišťuje přesné měření spotřební hodnoty otopného tělesa a zabraňujeměření v letním období, tzv. "letním odečtům".

Ochrana proti ovlivnění

Indikátor topných nákladů E-ITN 30 je vybaven elektronickou plombou, která umožňuje rozeznat neautorizovanou manipulaci a zaznamená její přesné datum. Údaj o neautorizované  manipulaci je vysílán v rádiovém signálu. Při pokusu o tepelné ovlivnění se indikátor přepne do jednosnímačového režimu. Po ukončení ovlivňování indikátor začne měřit opět ve standardním režimu. Pomocí infračerveného rozhraní je možné z paměti přístroje přečíst spotřební hodnoty a teploty radiátoru za posledních 12 měsíců.

Použití

Doporučená oblast instalace je na jednotrubkových horizontálních nebo vertikálních otopných soustavách a dvoutrubkových otopných soustavách s nejnižší střední projektovanou teplotou teplonosné látky větší nebo rovnou 35 °C a nejvyšší střední projektovanou teplotou teplonosné látky menší nebo rovnou105 °C.
Produkt na našich webových stránkách: ZDE

  • Náhled fotografie u nabídky Elektronický indikátor topných nákladů E-ITN 30 s integrovaným rádiovým vysílačem