Repasované počítače jsou vhodné i pro CAD / CAM aplikace

Potřebujete ke své práci výkonný počítač? Pokud se zabýváte 3D modelací v CAD / CAM aplikacích, renderingem nebo grafickými pracemi, nemusíte utrácet spoustu peněz za nový stroj. Pravděpodobně vám bude stačit několik let starý repasovaný počítač. Klepete si na čelo, protože starší technika odjakživa na náročné aplikace nestačila? V posledních letech se vývoj ubírá tak trochu jiným směrem.

Kolik můžete ušetřit?

Několik let staré repasované počítače jsou pro práci v CAD / CAM a podobných aplikacích jako stvořené. Disponují vysokovýkonnými procesory, extrémní velikostí RAM a perfektně optimalizovanými grafickými kartami. Pro studenta s omezeným množstvím finančních prostředků jde o ideální volbu. Stejně tak i pro freelancera nebo firmu – repasované počítače jsou k mání za cca 10 – 30 % původní ceny.

Proč je repasovaná technika dostačující?

Vraťme se však k otázce, která zazněla v úvodu. Jak je možné, že starší technika stále drží krok s nejnovějšími aplikacemi? Evoluce je nezastavitelná, nicméně v posledních letech se nese spíše v duchu snižování spotřeby, miniaturizace apod. Pro uživatele mobilních zařízení je to jistě skvělá zpráva – ultrabooky jsou velmi lehké a vydrží v provozu mnohonásobně delší dobu. Pro majitele desktopů se toho ale příliš nezměnilo. Naopak těží z toho, že se morální životnost hardwaru prodloužila.

Nemáte-li s výběrem počítače pro CAD / CAM žádné předchozí zkušenosti, zaměřte se na techniku s výkonným procesorem (ideálně 4 a více jader), velkou kapacitou operační paměti (několik desítek RAM) a dobře optimalizovanou grafickou kartou s výkonným procesorem. Žádoucí je také kvalitní šasi a výkonné chlazení, bez kterého se stroje tohoto typu neobejdou.

Nakupujte u specialistů

Další rady vám ochotně poskytnou odborníci z LevnaPC.cz. Specializovaný prodejce repasované techniky má skladem špičkové desktopy i notebooky s parametry, které plně odpovídají nárokům grafiků, architektů a konstruktérů.