Vánoční úklid nemusí být jen na vašich bedrech

O Vánocích se říká, že by to měly být svátky klidu, míru a rodinné pohody. Nezřídka to však ani zdaleka neplatí, protože právě touto dobou nám přibývá k obvyklým povinnostem také pečení cukroví, shánění dárků a úklid. Ten se netýká jen domova, ale i firemních prostor.

Jednou za rok je minimum

Velký vánoční úklid nemůžeme ošidit. Byt i kancelář si totiž nejen zaslouží, ale vysloveně potřebují alespoň jednou za rok vysmýčit od základů, jinak se špína a nepořádek budou vrstvit. K pořádnému úklidu patří i činnosti, které zaberou hodně práce a času, jako mytí oken a čištění koberců. Není divu, že se mnozí z nás při svém pracovním nasazení těchto činností děsí. Kde najít v rozvrhu dostatečně velkou skulinu? A bude nám při tom všem na tuhle dřinu vůbec zbývat dost energie?

Jděte na to rafinovaně

Není třeba, abyste se v nejkrásnějším období v roce sedřeli. Dnes již není žádnou výjimkou (a už vůbec ne ostudou!) nechat úklid na starost profesionálům. Ceny úklidových služeb nejsou tak velkým výdajem, aby se za trochu toho klidu nevyplatily. Úklidové firmy jsou navíc vybaveny těmi nejmodernějšími pomůckami a přístroji i dlouholetými zkušenostmi v oboru, práci tedy zastanou rychle a s mnohem lepšími výsledky, než jakých byste dosáhli vy. Pokud potřebujete kromě bytu vysmýčit také kanceláře, není profesionální úklid pouze příjemným nadstandardem, ale nutností.

Komu se svěřit do rukou

Na trhu se pohybuje mnoho úklidových agentur, mezi nimiž je někdy těžké se orientovat. Vybírejte si z nabídky těch, které mají prokazatelné zkušenosti – například společnost Complex s.r.o. patří ke špičce již od roku 1990 a provozuje své služby na celé trase Brno-Praha. Velkou pomocí jsou také reference klientů, jelikož nic nepřesvědčí tak, jako osobní zkušenost. Rozhodně se neorientujte pouze podle ceny, chcete přece určitý standard.

A nyní k samotnému úklidu

V jakém rozsahu se činnosti Complex s.r.o. pohybují? Můžete se domluvit jak na standardním úklidu, tak na mytí oken, čištění koberců, přičemž lze zajistit i méně obvyklé služby jako odvoz odpadu nebo skartace nepotřebných dokumentů. Vyzkoušejte profesionální služby na předvánoční úklid a budete-li spokojeni, zvažte, zda by se vám nelíbilo zajistit si je pravidelně. Vše je velmi flexibilní, úklid může pobíhat během pracovní doby i po ní a služby mohou být účtovány v rámci náhradního plnění, což s sebou nese značné finanční výhody.