Offshore společnosti

INTERNATIONAL COMPANY SERVICES byla založena v roce 1977 na Isle of Man a dnes působí již po celém světě. Jedná se o společnost zabývající se zakládáním a správou off-shore společností a trustů. Skupina expandovala nejdříve do Londýna a poté do Moskvy s cílem proniknout na důležitý trh do Ruska, aby zprostředkovávala daňově výhodné nástroje k obchodování mezi Západem a Východem. V České republice se s ní můžeme setkat od roku 1995.

Využití a přínosy

Každý, kdo začíná novou obchodní činnost, by měl věnovat velkou pozornost daňovému plánování. Právě díky off-shorovým společnostem je možné získat hned několik výhod. Pro jednotlivé druhy společnosti vyplývají různé přínosy. Například investiční společnosti mohou touto cestou ukládat finance buď ve formě nezdaněných obligací, nebo jako bankovní depozita, a tím zamezit srážce daně. Schéma využití se doporučuje konzultovat s právníkem nebo daňovým poradcem.

Daňový ráj

Daňovým rájem je označována země, kde se nachází mimořádná zvýhodnění na dani. Zahraniční podnik nám dává takto možnost zanedbatelného danění zisku a v případě dividend úplného oproštění od daní. Právě těchto zemí využívají off-shore společnosti, aby tímto způsobem ušetřily spoustu peněz. Pokud má firma vedení mimo danou zemi, nejen že nemusí platit daň z příjmu, ale může využívat i dalších výhod v podobě osvobození od cla při dovozu investičního majetku. Pro jejich využívání je však nutné správné nastavení.

Právní ochrana aktiv

Dnešní doba přináší pro podnikatele stále složitější právní prostředí. Vzhledem k tomu, že když chce někdo své podnikání rozšířit i do zahraničních zemí, přijímá i fakt, že všude působí odlišná legislativa, je pochopitelné, že se pro něj riziko navýší. Pro eliminování dopadu nežádoucí situace je výhodné mít naplánovanou strukturu na ochranu aktiv podnikatele. Ta nejen, že omezí negativní vliv, ale může řešit i problém s následnictvím a obecně s nakládáním s jeho majetkem.