Základem kvalitní optimalizace webu je SEO analýza

SEO (Search Engine Optimization) není nic jiného, než prozkoumání možností, jak co nejlépe upravit váš web tak, aby vyhovoval základním pravidlům fulltextového vyhledávání. S tím Vám mohou pomoci specializované agentury, které provedou podrobnou SEO analýzu, ze kterého bude zřejmé, na čem je potřeba zapracovat. Dá se říct, že se naleznou nejslabší místa vašeho projektu, které budou třeba odstranit tak, aby byl váš projekt mnohem úspěšnější a vy mohli generovat větší zisky založené na vyšší návštěvnosti webu.

Komu se SEO analýza stránek vyplatí?

Podrobná SEO analýza se vyplatí především v případě, že máte velmi nízkou návštěvnost webu z organického vyhledávání, stejně tak v případě, že web není na předních pozicích vyhledávačů a samozřejmě v případě, že je vaše značka vůbec, nebo velmi těžko dohledatelná. A co vám takový kvalitně provedený SEO audit přinese?

Síla je ve volbě slov

V první řadě analýzu klíčových slov, která by na vašem webu neměla v žádném případě chybět. Díky této analýze se také zjistí obsahové a strukturové nedostatky webu, které by se měly opravit, aby web měl 100% potenciál získat více relevantní návštěvníků ze Seznamu a Google.

Jak se cítí vaší potencionální klienti?

Nesmí chybět ani UX analýza webu, která slibuje zlepšení uživatelského dojmu z webu. Důležitý je také fakt, jak se návštěvníci na vašem webu cítí, jak jej vnímají a jak se na stránkách chovají – tyto faktory mají čím dál větší vliv na autoritu webu z pohledu vyhledávačů.

Analýza zpětných odkazů a konkurence

Nedílnou součásti SEO analýzy je zjištění autority vaší domény a vyhodnocení aktuálního seznamu zpětných odkazů směrujicích na váš web. Výstupem analýzy bude rozdělení odkazů do několika kategorií na základě tématického zaměření zdroje, hodnot a ranků. V rámci této analýzy se podíváme i na odkazové portfólio TOP konkurence v rámci vyhledávání a na základě výsledku se zvolí optimální postup a zaměření linkbuildingu pro váš projekt.

Budování kvalitních zpětných odkazů

V rámci SEO optimalizace webu je nebytné myslet také na strategii linkbuildingu. Co linkbuilding přesně představuje? Jedná se o takzvanou SEO off-page metodu budování zpětných odkazů na váš web. Zatímco on-page optimalizace se zaměřuje na zlepšení vášeho webu přímo na stránkách a v kódu prezentace, linkbuilding zlepšuje postavení vašich stránek mimo hranice vášeho webu. Je důležité dbát na autoritu a tématické zaměření webů, z nichž chceme získat odkaz pro naší doménu. S volbou vhodného zdroje pro umístění zpětného odkazu Vám dokážou pomoci placené SEO nástroje, jako jsou MOZ, Ahrefs či Majestic SEO a samozřejmě zkušenosti s linkbuildingem. Finanční roční náklady na provozování těchto nástrojů nejsou dvakrát nízke a pokud se SEO začínáte, tak se odborným školením a konzultacím nevyhnete. Ať už se rozhodnete pro vlastní či agenturní optimalizaci vaších stránek, výsledkem kvalitního linkbuildingu na výstupu by mělo být zvýšení hodnot ranků a autority domény, což přímo ovlivní i umístění vašeho webu ve vahledávačích.

MEDIAUNIT.cz – SEO experti v Praze

MEDIAUNIT.cz je tým specialistů v Praze, zaměřený na výkonnostní marketing. Optimalizaci a rozvoj stránek provádíme s důrazem na kvalitu obsahu a „White Hat SEO“ metody. V rámci SEO poskytujeme bezplatné konzultace a garanci zlepšení pozic ve vyhledávání na relevantní klíčová slova a zvýšení organické návštěvnosti webu. V rámci našeho portfólia služeb se zaměřujeme i na další effektivní marketingové nástroje:

· PPC kampaně - zvýší akvizici vašich stránek, zviditelní vaší nabídku a samozřejmě maximalizuje vaše zisky,

· SMM – rozvoj a kampaně v sociálních sítích. Víme jak propagovat vaši značku na Facebook, Google+ a LinkedIn,

· Copywriting - tvorba kvalitních textů, které vytváříme již s ohledem na SEO.

Naše SEO agentura poskytuje také bezplatnou konzultaci, v rámci které se můžeme zaměřit na vyhodnocení vašeho podnikání na internetu z libovolného hlediska a navrhnout postup pro zvýšení návštěvnosti / konverzního poměru webu a s tím spojený nárůst prodejů. Zjistěte o nás více na MEDIAUNIT.cz a neváhejte využít bezplatnou konzultaci.