Reflexní vesty nejsou zbytečnost

Při špatné viditelnosti bychom měli myslet na svou bezpečnost, pokud se jako chodci pohybujeme po silnici nebo v okolí komunikací. Co dělat? Zviditelnit se různými reflexními prvky. Důležité je to u dospělých i u dětí, mnozí lidé těmito prvky opatřují i své psy. Stále se ale najdou ti, kteří tuto záležitost berou na lehkou váhu. Přitom i malý reflexní prvek dokáže naši viditelnost zlepšit o desítky metrů! K nejoblíbenějším patří reflexní vesty.

Nenosit reflexní prvky je zbytečná frajeřina

Na silnicích jsou chodci ohroženi nejvíce v noci, problém ale představují i šero nebo mlha. Nejvíce problémů nastává při chůzi po komunikaci mimo obec a při přecházení v místech, kde není vyznačen přechod pro chodce. V tmavém oblečení není chodec očima motoristy téměř vidět, mnohdy si jej všimne jen pár metrů od něj. Motorista nemá šanci včas zareagovat a stávají se zbytečné nehody, mnohdy s tragickými následky. Reflexní páska, přívěsek, nebo ještě lépe reflexní vesta, vás dokážou za tmy před zbytečnými nehodami poměrně dobře ochránit.

Reflexní vestičky pro malé děti

Reflexní vestičky pro malé děti jsou skvělými pomocníky. Kdy je využít? Třeba při cestě do školy a ze školy, při jízdě na kole, odrážedle či kolečkových bruslích, na sjezdovce, během her dětí venku… Pohyb v reflexní vestě zlepší viditelnost dětí pro řidiče i ostatní lidi v okolí. Mnoho lidí pořizuje reflexní obojky či vesty i svým čtyřnohým miláčkům. Během procházky pak pejska nikdo nepřehlédne.

Vesta nejen v automobilu

Reflexní vesty by měly být nejen součástí povinné výbavy v automobilu, ale každý by ji měl mít i doma k dispozici. Hodí se nejen při chůzi nebo při práci u silnice, ale i během sportovních aktivit. Je pro vás bezpečnost na prvním místě? Pořiďte si lehkou vestu v reflexním provedení, pro děti jsou dokonce k dispozici veselé modely s různými obrázky.