Vietnam je země kontrastů, kterou stojí za to navštívit

Milujete cestování a hledáte zajímavé země, o kterých budete moci říci, že jsou skutečně unikátní, Pokud ano, může být jedním z lákadel dovolená Vietnam. Proč právě tato země? Jelikož ji můžeme označit za destinaci, která je doslova plná kontrastů. Třeba v souvislosti s komunistickým režimem, místním náboženstvím, nebo různými formami kapitalismu. Pokud právě toto není směr, kterým se chcete ubírat, nezoufejte. Dalších zajímavostí nabídne země více než dost.

Láká vás aktivní dovolená? Zajímavých míst je více než dost

Jedním z hlavních důvodů, proč zemi navštívit, jsou určitě její lákadla spojená především s historií a architekturou. Na vlastní oči můžete vidět řadu nádherných paláců, ale i obyčejných domů, ve kterých bydlí místní chudší obyvatelé. Podívat se však můžete i do minulosti, jelikož to vám dnes tolik poptávané poznávací zájezdy do Vietnamu také nabídnout. Správným výchozím bodem bude město Hanoj, odkud se může vaše putování směřovat nejenom po zajímavých chrámech, ale může být spojeno třeba také s podzemními tunely Vietcongu, které najdete v oblasti delty řeky Mekong. Vše rozhodně doplní lákadla v podobě:

  • Dokonalého místního jídla
  • Nádherné fauny
  • Unikátní flóry

Země umí nabídnout i odpočinek

Nejenom po náročném dni, ale i při touze po relaxační dovolené vám má Vietnam co nabídnout. A to hlavně kvalitní hotelové resorty s nádhernými plážemi, které jsou jako stvořené pro návštěvu toho, kdo hledá špičkový komfort. I takto může vypadat země, která nabídne tolik možných kontrastů. Mezi nejznámější destinace, které plně uspokojí i náročného turistu patří třeba střediska, kterými jsou Hanoi, Phan Thiet, nebo také Nha Trang. Je pravdou, že některá z nich vás s typickým místním životem tolik neseznámí, ale s možností trávit čas na úchvatné pláži pod jasným sluncem ano. I to je jedna z tváří, kterou tato úchvatná a rozhodně i zajímavá země může nabídnout.