Příjemné prostěradlo z mikroflanelu pro ještě lepší spánek

Zdravý a pohodový spánek je velmi důležitý. Jeho kvalitu ovlivňují mnohé faktory. Neříkáme, že lůžkoviny dokážou zázraky, ale k příjemnějšímu spání přispět mohou. Proto jim věnujte náležitou pozornost. Zrovna vybíráte prostěradlo? Co třeba zvolit výrobek z mikroflanelu?

Prostěradla z mikroflanelu

Ložní prádlo může být z různých materiálů. Klasikou je díky svým pozitivním vlastnostem bavlna, ale do popředí se dostávají i další, které dosahují (nebo dokonce předčí) její kvalitu. Stále oblíbenější je prostěradlo mikroflanel. Má termoregulační vlastnosti, takže se hodí především na zimu. Ideální bude, když ho zkombinujete s povlečením mikroflanel.

Kromě hřejivosti si budete užívat heboučkého povrchu a každá hospodyňka jistě ocení nenáročnou údržbu. Po vyprání vám rychle uschne a žehličku nemusíte vůbec vytahovat. Potěší vás rovněž výběr z různých barevných variant. Snadno ho tak sladíte s povlečením.

Víte, jaký je rozdíl mezi mikroflanelem a mikroplyšem?

Mikroflanel je zkrátka velmi kvalitní a příjemný. Pokud však s ním nemáte zkušenosti, snadno si ho na první pohled spletete s mikroplyšem. Tyto materiály si jsou skutečně hodně podobné, ale nezaměňujme je. Pokud si chcete dopřávat větší hebkost, volte mikroflanel. Má větší hustotu chloupků a díky tomu je příjemnější, ale také více hřeje. Vhod vám určitě přijde i deka z mikroflanelu. Ovšem také povlečení z mikroplyše (a další lůžkoviny z něj) se těší velké oblibě.

Kde nakupovat kvalitní lůžkoviny (nejen) z mikroflanelu

Ať už kupujete jakékoliv ložní prádlo, důležité je soustředit se nejen na materiál, ale i na celkovou kvalitu. Proto nakupujte v prověřených obchodech. Takovým je e-shop Rodinnebaleni.cz. Oceníte mimo jiné velký výběr ložního prádla a jiných bytových textilií.

V jakých lůžkovinách budete usínat vy?