Spolehlivý kompresor se vyplatí v domácnosti i v profi provozu

Práce se stlačeným vzduchem není žádnou novinkou a v současné době najdeme jak v domácnostech, tak i ve specializovaných provozech různé druhy kompresorů. Využívají se jak například k nahuštění pneumatik, tak i k montážním a dalším činnostem. Stlačený vzduch má totiž velkou sílu a práce se díky němu stává i mnohem ekonomičtější a efektivnější. Právě proto se soustředíme na typy kompresorů, které si lze vybrat, a také na firmu, u níž si můžete některé z modelů zakoupit, využít jí nabízeného servisu a dalších služeb.

Kompresory volte dle konkrétního využití

Na trhu existují kompresory v mnoha různých podobách. Jedná se především o následující typy.

Pístové kompresory

Nejčastěji je najdeme v hobby i profi dílnách, jež se vyznačují přerušovaným provozem. Vzduch se vyrábí pohybem pístů a přístrojům nijak nevadí, že se neustále zapínají a vypínají.

Šroubové kompresory

Potřebujete-li spolehlivého pomocníka pro průmyslový provoz, pak jsou právě tyto kompresory jasnou volbou. Jestliže výroba stále funguje a vy potřebujete neustále dostatečné množství stlačeného vzduchu, máte jej mít!

Vysokotlaké pístové kompresory

Využívají se pro výrobu stlačeného vzduchu s mnohem vyšším tlakem. Záleží na typu konkrétního modelu, nicméně pohybuje se mezi 16 až 35 bary. Výbornou volbou jsou pro provozy, kde se vyrábí tlakové lahve a podobné produkty.

Nízkotlaké kompresory

Disponují vzduchovým chlazením a najdeme je tam, kde je zapotřebí pneumatická doprava.

Pístové bezolejové

Jestliže potřebujete zcela čistý vzduch, jsou jasnou volbou. Obvykle je najdeme v potravinářském průmyslu.

Při nákupu myslete i na servis a další služby

Rozhodujete se, že si některý z modelů koupíte? Podívejte se na nabídku společnosti 2e plus s.r.o. nabízející veškeré typy značkových kompresorů a příslušenství. Firma disponující již více než 23 let trvající tradicí nabízí mimo jiné také komplexní servis kompresorů, poradenství a spousty dalších služeb, jež stoprocentně oceníte.