Díky operativnímu leasingu můžete mít pravidelně nové auto

Kupovat si každé tři roky nové auto je pro většinu Čechů nemyslitelné. Nový vůz je drahou záležitostí a spousta lidí si jej může dovolit sotva jednou v životě. Přitom je tak hezké jezdit s vozem, o němž víte, že je bezpečný a disponuje nejnovějšími technologiemi. Takže jak na to?

Určitou šanci bez ohledu na příjem dává operativní leasing. S operativním leasingem totiž můžete dostávat každých pár let nové auto, přestože platíte pořád stejnou částku.

Jak se operativní leasing liší od normálního?

Běžný (neboli finanční leasing) funguje tak, že auto v podstatě splácíte. Po celou tu dobu je však majetkem leasingové společnosti a papírově je vaše, až když splatíte celou částku, i když už jej používáte po celou dobu splácení.

Operativní leasing je rozdílný v tom, že vozidlo nikdy nepřejde do vašeho vlastnictví. Celou dobu ho má ve vlastnictví leasingová společnost a vy vlastně celkovou cenu auta stejně nikdy nesplatíte. Smlouva totiž bývá uzavírána například na tři roky. A co pak? Pak je na vás, co bude dál. Většina společností umožňuje auto za zůstatkovou cenu odkoupit, ve druhém případě pokračujete s novou smlouvou a také novým autem! Splátky se nezvyšují, když dostanete nové vozidlo, pokud si tedy nevyberete nějaké z vyšší třídy. Měsíční poplatek se odvíjí od toho, jaké auto vám leasingová společnost pronajímá, snadno si tedy zvolíte podle svých finančních možností.

Jaké má výhody?

Automobil se po celou dobu nachází ve vlastnictví někoho jiného, a to s sebou přináší několik výrazných výhod. Jelikož vůz není váš, nemusíte se starat o servis a správu. To všechno zařídí leasingová společnost. Stejně tak v případě dopravní nehody, poškození či odcizení vozidla za vámi budou stát a pomohou vám vyřídit pojistnou událost.

Pokud vás tato možnost zaujala, bližší informace najdete například na stránkách Hertzlease.cz, jedné ze známých světových firem pohybujících se v oblasti operativního leasingu. Nezáleží na tom, zda máte o službu zájem jako fyzická osoba či firma, vhodná je v obou případech.