3 způsoby, jak se smyslně zbavit stresu

Stres je příčinou většiny civilizačních chorob, zvyšuje riziko vzniku rakoviny a nepomáhá ani mezilidským vztahům. Jak se jej zbavit nebo alespoň zmírnit jeho negativní dopady? Zajímavou a hlavně účinnou cestou je oživení sexuálního života. Podívejte se na několik zajímavých způsobů, jak na to.

# 1 Vykročte s partnerem z konformní zóny

V současnosti lze sexuální život okořenit řadou pomůcek, které jsou dostupné jak finančně, tak také fyzicky. Propusťte uzdu fantazie a nebojte se svého protějšku zeptat, co je jeho dlouholetým tajným sexuálním přáním. Můžete zkusit také nové techniky či neznámé prostředí. V letních měsících je určitě zajímavou variantou sex na pláži či v lese. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

# 2 Masáž

Slyšeli jste někdy o erotických masážích? Ta uvolní vaše tělo zcela jedinečným způsobem, jakým by se to při běžné masáži nikdy nepodařilo. Techniky stimulující všechny údy uvolní nejen nahromaděný erotický přetlak, ale pročistí i vaši mysl.

Variant je samozřejmě nepřeberné množství, můžete zvolit třeba čím dál oblíbenější tantrickou masáž, která využívá starobylých orientálních znalostí. Nezapomínejte, že slavná KamaSutra pochází také z Indie. Pro společný intenzivní smyslný zážitek je pak ideální masáž pro páry, která vás nejen zbaví stresu z hektické práce, ale uvolní i případné nahromaděné napětí mezi vámi a partnerem.

# 3 Myslete na zdraví

Stres patří mezi hlavní příčiny snížení sexuálního apetitu. Je však známo, že sex je jedním z nejlepších léků na stres. Tím pádem se dostáváme do začarovaného kruhu. Proto dbejte zvýšené pozornosti ostatním příčinám úbytku sexuální touhy.

Mezi ty patří i obezita a nedostatek spánku. Za úbytkem libida však mohou stát i některé léky, a především užívání návykových látek, včetně alkoholu, marihuany či tabáku. Proto dávejte pozor, jaké chemické látky svému tělu dopřáváte.