Nákup hodnotných RAW potravin na jednom místě

Poslední dobou se rozmáhá mnoho stravovacích směrů a doporučení. Mezi populární trendy patří i takzvané RAW stravování. To je založeno na konzumaci tepelně neupravených a přirozených potravin. V čem je to dobré a kde seženete základní potraviny?

Síla z přírody

Náš jídelníček dostává pořádně zabrat a přemíra zpracovaných průmyslových potravin s množstvím chemických konzervantů, barviv a přídavků rozhodně není nejlepší. Vynechávání důležitých složek v podobě minerálů, vitamínů a enzymů z nezpracovaného jídla může vést k celé řadě obtíží. Říká se, že jídlo může být tím nejlepším preventivním lékem, ale zároveň tím nejrafinovanějším pomalu působícím jedem. Záleží na tom, co jíme. Naštěstí existují chytří lidé, kteří vědí, že poskytovat kvalitní potraviny v dostupné podobě je velmi důležité. Vznikají stále nové obchody se zdravou výživou. Výjimkou není ani RAWmarket.cz, kde je připraven bohatý sortiment potravin odpovídajících zásadám zdravého stravování.

Výhody RAW stravování

Potraviny, které neprojdou výraznou tepelnou úpravou, si zachovávají většinu cenných látek pro náš organismus. Obsahují větší podíl vitamínů a enzymů. Přítomná vláknina a nezničené enzymatické složky jsou důležité pro správné trávení a výživu našich symbiotických bakterií žijících v našich střevech. Bez jejich správné činnosti a vyváženého vnitřního prostředí je oslaben imunitní systém a jsme více náchylní k nemocem. Dostatečný přísun minerálních látek, vitamínů a minerálů pomáhá se zvýšením produktivity, při hubnutí a slouží jako prevence civilizačních chorob. Nemusíte se nutně stát striktním vyznavačem syrového stravování, ale každý den by měl obsahovat co nejvíce přirozených a pro tělo prospěšných látek v potravě.

Žádné zpracované potraviny

V běžném obchodě najdete celou řadu sušenek, polotovarů a dalších potravin, které mají velmi nízkou výživou hodnotu a ani zdaleka nedokážou našemu tělu poskytnout všechno potřebné. U striktního RAW stravování je úplné vynechání všech tepelně zpracovaných potravin. Chvíli může trvat, než si na to organismus zvykne, ale po čase je možné zaznamenat pozitivní vliv na tělo. Základem však je zachování optimálního příjmu všech důležitých makroživin (sacharidy, tuky, bílkoviny) i mikroživin (vitamíny a stopové prvky). Pro dodržení těchto podmínek se neobejdete bez kvalitní stravy.

Pohodlný nákup přes internet

Výhodou dnešního moderního světa je fakt, že se ani nemusíte vydat do obchodu, a i tak si pořídíte chutné a hlavně výživné potraviny. Na RAWmarket.cz najdete semínka, ořechy, sušené plody, luštěniny, obiloviny a další zdravé potraviny v nejvyšší kvalitě. Ceny jsou poměrně příznivé a expedice objednávek trvá nejdéle dva dny. Už za pár dnů se tedy můžete pustit do svého nového a zdravějšího režimu plného složek důležitých pro vaše tělo. Určitě poznáte zvýšený nárůst energie, zlepšení kvality vlasů, nehtů, pokožky a další benefity. Pokuste se odhalit tajemství svého těla a postupně zjišťujte, co vám dělá opravdu dobře a co vám chutná. Někdo miluje kešu ořechy a pro jiného jsou naprostou jedničkou mandle. Pamatujte na to, že všechny časové i finanční investice do snahy o zdravý životní styl se vám mnohonásobně vrátí v pohodě zdravého a spokojeně fungujícího těla.