Vybíráme si matrace pro zdravý spánek a plnohodnotný odpočinek

Pořízení si masivní postele z tvrdého dřeva je prvním krokem, který povede k plnohodnotnému odpočinku a spánku, jaký si vaše záda zaslouží. Dalším krokem je výběr vhodné matrace, jež bude dobře pasovat do postele, rozměry i provedením bude odpovídat potřebám osoby, která na ní bude uléhat. Neopomíjejte ani materiály a potahy na matrace, bez nichž by vaše lůžko, respektive spaní, nebylo dokonalé.

S výběrem matrace vám poradí v postelovém studiu

Ideálním způsobem, jak si vybrat vhodnou matraci pro zdravý spánek bez přeleželé krční páteře, bolestí zad a hlavy, je navštívit specializovanou prodejnu nebo spánkové studio, kde si můžete vysněnou postelovou výplň vyzkoušet a o vhodném výběru se poradit s odborníky. Pokud již máte nějaký typ matrace ozkoušený a potřebujete pouze vyměnit proleželý model za nový, nebojte se nákupu přes internet. Detailní popisy jednotlivých produktů vás navedou ke správné volbě.

Kritéria pro výběr ideální matrace do postele

Rozhodujete-li se mezi matracemi pěnovými, pružinovými, sendvičovými a zdravotními, mějte na paměti prostory, kde budou postele s matracemi umístěny, stejně jako typ lůžka s rošty, do kterého matrace uložíte. Vzdušné, větrané postele snesou pěnové matrace, do masivních bloků postelí nebo lůžek s úložným prostorem se více hodí matrace pružinové a sendvičové. Důkladné větrání matrací zabrání případné tvorbě plísní a výskytu roztočů. Důležitým kritériem jsou rozměry postele a způsob uchycení matrace. Vybírejte si z mnoha rozměrů matrací, které do vaší postele budou přesně pasovat a z postele nebudou sklouzávat.

Rozmanité typy matrací pro různé hmotnosti

Při vybírání správné matrace zohledněte i hmotnost osoby, jež bude na lůžku spát nejčastěji. Sebekvalitnější matrace nezaručí zdravý spánek někomu, kdo se do ní ‚propadne‘, ani tomu, kdo se na ní bude vznášet. Ideální matrace by neměla ani tlačit, ani být příliš měkká. Matrace, jež přirozeně kopírují tvar těla a jsou mu aktivní oporou, jsou nejlepší volbou. Vyhledávané jsou i zdravotní varianty matrací, které svou výškou, anatomickým tvarováním a materiály odpovídají lidem upoutaným na lůžko. Kupují si je zákazníci pro domácí užívání i zdravotnická a pečovatelská zařízení. Zdravotní indispozice by se měly vždy zohlednit, neboť nemocní lidé si zaslouží především kvalitní spánek bez bolestí.

Ušetříte při nákupu matrace 1+1 zdarma

Nákup kvalitní matrace nemusí nutně zavinit průvan ve vaší peněžence. S využitím akce matrace 1+1 zdarma si zakoupíte dvě jakostní matrace za cenu jedné. Na výběr nejsou pouze neprodejné modely, naopak. Můžete si vybrat mezi mnoha materiály a rozměry, vybrané produkty lze různě kombinovat.