Co o vás prozradí poloha spánku

Víte, jaká je nejzdravější poloha, ve které můžete spát? Možná jste nad tím nikdy nepřemýšleli, ovšem poloha spánku o vás vypovídá víc, než si myslíte. A to bez ohledu na to, jakou preferujete tvrdost matrace, jak velká je vaše postel nebo zda spíte v posteli s partnerem nebo třeba s domácím mazlíčkem.

Schoulení do klubíčka

Pokud spíte stočení do klubíčka, neboli v poloze embrya, tak patříte mezi citlivé a velmi romantické jedince. Často si problémy berete víc k srdci než ostatní a jste velmi zdrženliví, co se týče vztahů. Máte rádi mazlení s partnerem a potrpíte si na něžnosti. Potřebujete vedle sebe někoho, kdo vás bude rozmazlovat a kdo se o vás postará. V životě vás naplňují hlavně jistoty, pocit bezpečí a těžko snášíte samotu.

Spánek na boku

Lidé, kteří spí nejraději na boku, se dokážou vcítit do druhých. Dokážete i beze slov pochopit, co si váš partner přeje a často jste pro ostatní vrba, které se mohou svěřit. Sex bez lásky je pro vás něčím nepředstavitelným a v životě máte rádi určitý řád. Mnohdy se ale nedokážete sami rozhodnout a potřebujete poradit od blízkých, ani nákup nové postele nebo matrace pro vás není jednoduchý a musíte si dané produkty vyzkoušet a volbu promyslet.

Spaní na zádech

Na zádech spí velmi sebevědomí lidé. Jste nadšeni, pokud jste v centru děje, pozornost druhých vám dělá dobře. Ve vztahu, v sexu, ale také v práci jste dominantní a od ostatních očekáváte dokonalost. Stejné nároky máte však i na sebe. Od života chcete jen to nejlepší a málokdy se smíříte s něčím obyčejným. Potrpíte si na luxus a rádi ukazujete ostatním, že „na to máte“.

Spánek na břiše

Pokud je vaší oblíbenou polohou spaní na břiše, tak patříte mezi realisty. Málokdy si dovolíte vznášet se hlavou v oblacích. Patříte mezi konzervativní lidi, kteří si potrpí na tradice a klasické povlečení i praktické doplňky. Vaše vyrovnanost a stálost z vás však dělá skvělého partnera a také výborného pracovníka. Dovedete být velmi samostatným a zodpovědným člověkem.

Pokud střídáte pozice

Někteří lidé často střídají pozice při spánku. Ti, kteří se neustále vrtí a polohy často mění, tak mají přebytek energie. V životě chtějí vyzkoušet co nejvíc věcí a často zažívají mnohá dobrodružství. I v té nejkvalitnější a nejpohodlnější posteli tráví co nejméně času a spánek berou jako nutnost.

Další tipy, jak spát

  • Pokud máte problémy s trávením, tak zkuste spát na levém boku. Spánek na levé straně těla ulevuje při pálení žáhy, zlepšuje zažívání a pozitivně působí proti bolestem břicha.
  • Jestli vás často bolí klouby, tak kromě volby vhodné matrace zkuste spát na zádech. V této poloze se totiž váha vašeho těla rovnoměrně rozloží a klouby nejsou tak zatíženy.