Vše co jste chtěli vědět o výběru vchodových dveří

Vybíráte nové vchodové dveře pro váš dům nebo byt? Také už jste se ztratili v nepřeberné nabídce mnoha výrobců? Pokud se právě zabýváte podobnými problémy, pak si přečtěte náš dnešní článek, ve kterém vám dáme dobré tipy na to, jak si vybrat kvalitní vchodové dveře.

Hliníkové vchodové dveře = sázka na jistotu

Mezi hlavní kritéria, která u vašich vchodových dveří zvažujete, je jistě materiál. Nejodolnější variantou vchodových dveří je hliník. Hliníkové vchodové dveře do bytu či domu skvěle odolávají mechanickému poškození, mezi které patří i vloupání zlodějů, stárnutí, změny teplot v různých ročních obdobích nebo vlhkost. Hliníkové dveře se zaručují také trendy vzhledem a dlouhou životností. Můžete se spolehnout, že vám hliníkové dveře vydrží krásné po několik desítek let. Díky masívní hliníkové konstrukci a speciálním izolačním výplním nabízí hliníkové vchodové dveře skvělé izolační vlastnosti.

Barva dveří

Abyste byli spokojeni s estetickou stránkou vašich vchodových dveří, můžete si vybrat z mnoha desítek dekorů, které nabízí jak hliníkové, tak i plastové dveře. Takové vchodové dveře mohou mít prakticky jakoukoliv barvu, která se vám svým designem bude hodit k fasádě a barvám celého domu. Dveře lze vyrobit i ve dvoubarevném provedení nebo potisknout motivem dle přání zákazníka.

Dobrá izolace

Izolaci řešíme v domě především u oken, u vchodových dveří na izolaci mnoho lidí zapomíná. Dveřmi však také uniká mnoho tepla. Jak můžete tepelně izolační vlastnosti dveří porovnat? Zaměřte se na hodnoty součinitele prostupu tepla dveřmi. Tato hodnota se označuje Ud. Čím je hodnota nižší, tím je lepší izolace dveří.

Při nákupu vstupních dveří od dodavatele vždy požadujte certifikát, který dokládá bezpečnostní třídu zámku, abyste co nejlépe předešli vloupání. Vždy se také dobře ujistěte, jakou šířku dveří vlastně potřebujete. Mnoho výrobců vám v případě potřeby dokáže vyrobit i vstupní dveře přímo na míru.