Hodí se křesla do kanceláře?

Každopádně! U počítače je sice vhodnější sedět v ergonomické židli, záda vám za to poděkují, ale ne vždy přece trávíte celý den u stolu před počítačem. Pěkné křeslo může posloužit vám, vašim kolegům, klientům i obchodním partnerům.

Klasická křesla, jež znáte z obývacích pokojů, do kanceláře moc dobře nezapadnou, nicméně existuje několik jiných typů, za něž budete po dlouhém pracovním dni určitě vděční.

Jaké typy křesel jsou vhodné do pracovního prostředí?

Hodně záleží na tom, k čemu je chcete využívat. Hodí se například relaxační křesla, v nich si užijete obědovou pauzu. Některé typy jsou vybavené podnožkou, takže dovolí odpočinout si celému tělu. Velmi působivým doplňkem mohou být závěsná křesla, ta se ovšem hodí spíš do relaxačních místností. Tam ostatně upotřebíte i křesla masážní. Do místnosti, kde probíhají jednání s obchodními partnery, lze zakoupit moderní klubová křesla.

Všechny výše zmiňované typy křesel najdete v e-shopu ATAN nábytek na www.atan.cz/kresla.

A k čemu se vůbec dají využívat?

To už vyplývá z výše uvedených typů. Můžete na nich odpočívat, nebo udělat lepší dojem na partnery. Dobrou služby udělají křesla také v místnosti, kde probíhají jednání, případně na terase, máte-li kanceláře s pěkným výhledem. Pokud jste někdy měli možnost vidět, jak vypadají kanceláře velkých nadnárodních firem (například v sektoru IT), pak si jistě sami uděláte představu o tom, jak skvěle se ve firemním prostředí dokážou vyjímat nejrůznější barevná křesílka.

Na co dbát při jejich výběru?

Zejména na design a materiál. S designem si musíte poradit sami, jelikož každému se líbí něco jiného a do každé kanceláře se hodí jiné křeslo. S materiály je to popravdě řečeno obdobně nejednoznačné. V podnikové sféře působí luxusně zejména kůže, možná však jako praktičtější vyhodnotíte textilní potahy. Na terase by mohla vypadat perfektně ratanová křesla. A pozor dejte i na materiál podsedáku, ať můžete sedět v měkkém.