Dřez Franke – očekávejte německou kvalitu a přijatelné ceny!

Pokud zrovna vybíráte novou kuchyň, nejspíš jste již o dřezech Franke slyšeli. Ano, často bývá tou značkou, kterou vám prodejci či výrobci kuchyní doporučí jako první. Není se čemu divit! Době, kdy Češi rádi volili levné výrobky z Polska či dokonce z Číny, už odzvonilo. Obzvlášť při zařizování domácnosti dbá většina ze zákazníků především na kvalitní provedení, dlouhou životnost a zdravotní nezávadnost. Pokud toto vše výrobek splňuje, neodradí je ani mírně vyšší cena.

Vysokou kvalitou, precizním zpracováním a čistým designem jsou pověstné především německé značky. Není tedy divu, že právě společnost Franke, která také pochází z Německa, je u nás tak oblíbená. Své jméno a dobrou pověst si tato firma buduje na trhu už více než sto let. Za tu dobu se stala lídrem, který určuje trendy a přichází s inovativními řešeními a novými materiály.

Dřez Franke – klasika v nerezu i designové materiály současnosti

Od kuchyně už dávno neočekáváme pouze praktičnost. Většina z nás si ji nechává dělat na míru tak, aby do celého bydlení zapadala jak svým prostorovým řešením, tak i designem. Že kuchyně a tedy i volba dřezu musí být promyšlená do nejmenších detailů, pochopíte po zhlédnutí tohoto videa.

Celkový vzhled kuchyňské linky si tedy už běžně necháváme navrhnout odborníky ve specializovaných studiích. Následně trávíme řadu hodin výběrem té nejlepší kombinace dekoru dvířek, korpusu a pracovní desky. Správná volba dřezu jen podtrhne výsledný dojem. Použitím moderních materiálů pak dosáhneme luxusního vzhledu.

Spektrum produktů značky Franke je opravdu bohaté!

Největší část sortimentu tvoří klasické nerezové dřezy, které už najdeme na trhu několik desetiletí, a zdá se, že si ještě nějaký čas svou oblibu udrží. Navzdory novým materiálům je totiž nerez stále nejprodávanější! Řada zákazníků ho volí i díky nízké ceně a dostupnosti v široké škále velikostí a tvarů. Nerezový dřez umožňuje navíc různé tipy montáže a je tak využitelný v jakýchkoliv prostorech. Také firma Franke má řešení pro malé panelákové kuchyňky i velké domy, kde je kuchyně často dominantou celého interiéru.

V sortimentu této značky tak naleznete malé jednoduché nerezové dřezy, ale i nejrůznější dvojdřezy, varianty s plochou pro odkap nádobí či s praktickou vaničkou. Samozřejmostí jsou i řešení do rohu kuchyně. Pokud nevíte, jak vybrat, můžete se inspirovat například tímto článkem. Nabídka firmy Franke se navíc neomezuje pouze na jeden produkt. Prodávají i vodní baterie, drtiče odpadu, digestoře a kuchyňské spotřebiče. Zkrátka všechny doplňky, které tvoří nezbytnou součást moderní domácnosti.

Inovativní a ekologická řešení

Zatímco ještě před deseti lety měl snad každý dřez v nerezu, protože zkrátka nic jiného v obchodech nebylo, dnes jsou vaše možnosti daleko pestřejší. Velké oblibě se těší varianta z granitu a není divu! Nadchnou vás luxusním vzhledem, snadnou údržbou, vysokou odolností a dlouhou životností! Granit (nebo také žula) je totiž velmi odolná hornina, která se jen tak nepoškrábe a dlouho si zachovává svou barvu. Mimo granitových dřezů můžete u společnosti Franke ještě zvolit opravdu speciální materiál současnosti, a to v kolekci Franke Tectonite. Tyto dřezy jsou vyrobeny z unikátního syntetického materiálu SMC, který se vyznačuje nejen moderním vzhledem (velmi podobným granitovým dřezům), ale i ekologičností. Pokud fandíte ekologii, potěší vás, že jsou plně recyklovatelné.

SMC bylo původně používáno v automobilovém průmyslu u součástí, které podléhají vysoké zátěži. Je tedy mimořádně odolné vůči poškrábání a nárazům. Jeho volba se vyplatí všem, kteří od své kuchyně očekávají zejména extrémně dlouhou životnost. Ceny přitom nejsou nijak přemrštěné. Určitě se tedy vyplatí zvážit i tuto variantu.