Jak na dokonale uklizenou podlahu?

Mít hezky uklizený dům je základem ke spokojenému životu. Mezi jeden z nejčastějších úkonů při úklidu domácnosti patří úklid podlahy. Vysávání, vytírání, úklid hraček po dětech i oblečení po nepořádném manželovi. Jak si tuto činnost alespoň trochu zpříjemnit, abychom na ní nenechaly ruce, rychle nám ubíhala a podlaha byla dokonale čistá?

Nejprve po celém bytě či domě ukliďte vše, co na podlahu nepatří. Oblečení ukliďte do koše na prádlo, hračky a další věci, které na podlaze být nemusí, uložte na své místo. Pokud bude podlaha dobře uklizená, bude se vám doma nejen lépe chodit, ale získáte i lepší a čistší pocit z vašeho domova.

Že byste u vás doma mohli vysávat snad každý den? Teď, když už máte z podlahy vše odklizeno, to nebude žádný problém. Pořiďte si kvalitní vysavač, který vás bude každým úklidem provázet, bude mít dlouhou životnost a vysoký výkon, díky kterému bude úklid hotový raz dva. Vhodný je například vysavač Orava VY-205, který spadá do kategorie vysavače s úsporným ECO motorem. Jedná se o úsporný sáčkový vysavač, který však nic neztrácí na svém výkonu. Jeho sací výkon je 160 W a jeho hlavici neunikne jediný vlásek ve vaší domácnosti. Má praktickou 4,5 metru dlouhou samonavíjecí šňůru, díky které se dostanete na celou plochu místnosti. Velkou výhodou je ukazatel naplnění sáčku. Budete tak vždy upozorněni, že byste jej už měli vyměnit. Jeho sací výkon si pomocí regulátoru můžete nastavit sami. Hmotnost vás mile překvapí, váží totiž jen 4,2 Kg! Vysavač Orava VY-205 padne do ruky každému pomocníkovi s úklidem, jeho ovládací kovová tyč je teleskopická a snadno se přizpůsobí každé výšce.

Aby bylo příjemné i vytírání podlahy, pořiďte si kvalitní rotační mop Orava SMR-25, který se stane perfektním pomocníkem do každé domácnosti. S kvalitním mopem můžete umývat podlahy s jakýmkoliv povrchem bez zbytečného zašpinění rukou. Velkou výhodou mopu Orava SMR 25 je 360° rotační odstředivý koš a vestavěný vyplachovací systém ve vnitřní části kbelíku. Komfort vám dopřeje také pevný kbelík na kolečkách s objemem 8 litrů, který si můžete jednoduše posunout na místo, které zrovna uklízíte. Součástí kbelíku je i vypouštěcí ventil, dávkovač na saponát a úložný prostor na chemii, utěrky a saponáty, které budete na úklid potřebovat. Mop Orava SMR-25 má teleskopickou tyč z ocele, můžete si jej tak nastavit své výšce nebo vzdálenosti dosahu. Hlavice mopu je vyrobena z mikrovlákna. Ať už tedy máte doma nezbedné děti, domácí mazlíčky nebo je u vás zkrátka nutné vytírat podlahu každý den, mop Orava SMR-25 se vám bude určitě hodit!