Koupelna pro dokonalý odpočinek

V koupelně pro svou očistu tráví spoustu času. Navštěvujeme ji večer, navštěvujeme ji ráno, při příchodu domů, při odchodu, dá se říci, že v koupelně se dveře netrhnou. Rozhodně bychom tedy neměli koupelnu zanedbávat a její prostředí bychom si měli vyzdobit ke své spokojenosti. Přece jen i koupelna je důležitá pro naši psychickou pohodu a relax. Jak si ji tedy nejlépe zútulnit?

Slaďte si barvy

Pokud má být pro vás koupelna synonymem odpočinku, musíte si správně vybrat i barvu, kterou máte v oblibě, a následně si potom sladit keramiku i doplňky. Dózy, mýdlenka i kartáč by měly ladit se stylem vaší koupelny. Ideální je dokoupit si koupelnovou sadu, sladěnou s barvou koupelny či jejím designem. Měla by obsahovat nepostradatelné pomocníky, kterými jsou štětky na záchod, samostatné mýdlenky a dózy do koupelny.

Dopřejte si relax

Koupelnu prostě budete milovat, ono to není možné jinak. A až si v ní začnete vychutnávat odpočinek, už nikdy z ní nebudete chtít odejít. Do skleněné dózy s praktickým víčkem si můžete nasypat koupelovou sůl a šampóny nebo mýdlové gely můžete mít také ve skleněných dávkovačích. Pak už jen stačí napustit si vanu, nechat rozpustit levandulovou sůl a provonět koupel pěnou. A poté si stačí zapálit svíčku a vychutnat si dokonalou atmosféru klidu a duše bude jako v bavlnce. Někteří z nás se na relax ve vaně těší, už když ráno vstanou.

Jemná vůně linoucí se z aromalampy přispěje k libým pocitům. Sáhněte po jasmínu, růži, citronové trávě nebo uklidňující levanduli.

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je nejkrásnější?

Dnešním trendem moderního bydlení jsou zrcadla. A patří tedy samozřejmě i do koupelny. Zrcadla krásně osvětlí a prozáří místnost, navíc čím více zrcadel v koupelně, tím lépe, obzvláště máte-li dcery. Zrcadlo si můžete zvolit klidně v čistém jednoduchém provedení, ale zapomeňte na zrcadlové skříňky. Zrcadla i v koupelně mají být velká, a tím podpoříte prostor v koupelně. Nebo zkuste glamour styl, ten navodí zrcadlo v renesančním rámu. To pak bude pokoukání.