Na co si dát pozor při zřizování cestovního pojištění online

Sezóna letních dovolených je sice už za námi, ovšem cestuje se celoročně. Za nedlouho se začne jezdit na hory a také do tropických oblastí k moři. Někteří lidé mají naplánovaný spíš poznávací zájezd. Tak či tak budete potřebovat dobré cestovní pojištění. O tom, jestli ho zřizovat, nebo ne, vůbec nemá cenu přemýšlet. Vyjde vás na pár stovek a zařídíte ho během několika minut online. Za ten klid to určitě stojí.

Možnost zařídit cestovní pojištění online dnes nabízí mnoho pojišťoven. Předhánějí se nejen v tom, kdo nabídne nižší cenu, ale také snadnější postup žádosti o pojištění či mobilní aplikaci. Přes malé odchylky ovšem základní rysy zůstávají stejné. Co budete muset při zřizování pojištění online určitě řešit?

Je dobré vědět, za co platíte

Pokud chce člověk rychle vyřídit online cestovní pojištění, obvykle moc pečlivě nečte. Zvolí datum a místo svého pobytu, zapíše, pro kolik osob pojištění vyřizuje a už by chtěl vše zaplatit, aby bylo hotovo. Nedělejte stejnou chybu a dobře si přečtěte, za co budete platit. V základním balíčku jsou mnohdy služby, které by nemusely pokrýt všechny náklady, kdyby se vám náhodou něco stalo. Pojištění by se mělo vztahovat také na rizikové sporty či zavazadla. Pojišťovna by měla proplatit náklady, pokud vám zruší let. Rozšíření, o něž byste mohli mít zájem, je spousta, proto si dobře prostudujte podmínky.

Možná by bylo lepší zvolit celoroční pojištění

Naklikat pojištění online je hračka, ovšem dělat to několikrát do roka je zbytečné. Cestujete-li skutečně často (třeba pracovně), mohlo by se vám vyplatit celoroční cestovní pojištění. I to jde u mnohých pojišťoven vyřídit online.

Vyplnit počet osob, vybrat správnou zemi pobytu i datum nejspíše zvládnete. Žádný kámen úrazu vás během zřizování pojištění online nečeká. Doklad o pojištění vám přijde e-mailem, ten si vytisknete a měli byste jej mít při pobytu v zahraničí u sebe. Případně jej stačí mít elektronicky. Neztrácejte tedy čas cestou na pobočku a vyřiďte vše přes internet.