Jak vybrat vánoční osvětlení?

Blíží se doba, kdy opět vyzdobíte vaši domácnost vánočními dekoracemi, aby svátky měly patřičnou atmosféru. Pokud vaše stará výzdoba dosluhuje, určitě je nyní nejvyšší čas poohlédnout se po nové. Nedílnou součástí dekorativních prvků je pěkné vánoční osvětlení. V tomto článku se dozvíte, jak postupovat při jeho výběru.

Klasické versus LED osvětlení

Počítáte-li s tím, že svoji domácnost skutečně naplno rozzáříte, bude zapotřebí koupit spoutu metrů kabelů a žárovek. To vás ale může vyjít hodně draho, pokud zvolíte klasické žárovky. Za těch pár týdnů, co budou svítit, vám totiž výrazně stoupne spotřeba elektřiny. Proto raději vždy volte úsporné LED osvětlení. Je sice možná trochu dražší nežli klasické žárovky, spotřeba elektrické energie je však oproti nim minimální. V konečném důsledku se tak nákup jednoznačně vyplatí. Kromě toho mají LED žárovky mnohem delší životnost, nebude je tudíž nutné už po dvou, třech sezonách měnit za nové.

Vnitřní versus venkovní světla

Nezapomeňte si při výběru všímat toho, zda jsou světla a kabely určené pro venkovní použití, případně je možné je instalovat pouze v interiéru. Moderní LED venkovní vánoční osvětlení je samozřejmě možné použít i uvnitř domácnosti, nikdy to ale neplatí opačně. Dekorace, jež jsou vhodné pouze do interiéru, nepoužívejte venku, mohlo by při zapojení do elektrické sítě dojít ke zkratu, což může ohrozit vaše zdraví a majetek.

Nemáte-li jasnou představu o tom, jak by vaše vánoční dekorace mohly vypadat, není nic jednoduššího, nežli se podívat na fotogalerii na internetu, vizte nádherná vánoční výzdoba inspirace. Možností je nepřeberné množství – od klasických svíček až po moderní světelné deště, které dokonale rozzáří váš byt či dům zvenčí a udělají dojem na každého, kdo půjde kolem. Navodíte tak nádhernou vánoční atmosféru. A o to přeci jde.