Vyberte správně zimní pneumatiky!

Pomalu nastává období, kdy přemýšlíme o zimním přezutí pneumatik, které jsou povinné zákonem. Rádi byste si pro letošní zimu vybrali nové zimní pneumatiky, jelikož ty vaše mají opotřebovaný dezén? Poradíme vám s výběrem!

Základem úspěchu pro vybrání vhodných pneumatik jsou odpovědi na tyto otázky:

  • Najezdím v zimě hodně kilometrů autem?
  • Budu v zimě jezdit po městě, na okresních komunikacích nebo po dálnici?
  • Chci investovat do zimních pneumatik na několik let dopředu?

Veškeré tyto faktory jsou velmi důležité pro výběr správných zimních pneumatik. Díky správnému obutí vašeho vozidla se podtrhnou ty nejlepší jízdní vlastnosti vašeho auta a i vy jako řidič budete spokojen s pneumatikami dle vašich požadavků. Správné zimní pneumatiky totiž zajistí bezpečnou jízdu i za nepříznivých klimatických okolností.

Před každým výběrem zimních pneumatik vždy zkontrolujte jejich dobré skladování a stav. Nové zimní pneumatiky od kvalitních a ověřených dodavatelů by měly splňovat veškeré nároky na zimní obutí auta, pokud si ale vybíráte použité pneumatiky, vždy zkontrolujte, zda je splněná minimální hloubka dezénu, který je pro zimní pneumatiky stanoven na 4 mm. Počítejte také s tím, že se během příštích měsíců vzorek opotřebuje – samozřejmě v závislosti na terénu, na počasí na stylu jízdy a také na počtu ujetých kilometrů. Jestliže v zimě jezdíte často v náročném horském terénu, vyberte pneumatiky směrové. Jezdíte-li spíše po silnici či dálnici, budou pro vás vhodné asymetrické pneumatiky.

Rozměry pneumatik udává každý výrobce auta - jsou tedy jasně předepsány. Výrobce pneumatik si ale můžeme vybrat dle toho, co nám doporučí přátelé, odborníci v pneuservise, na základě vlastní zkušenosti nebo také podle výsledků nezávislých testů. Neplatí, že opotřebované pneumatiky jsou horší, než nové pneumatiky. Některé pneuservisy mají i kvalitní použité pneu skladem. Za příjemnější cenu můžete leckdy pořídit kvalitní obutí, pro jeho výběr však přizvěte vašeho kamaráda odborníka, který vám s výběrem pomůže a posoudí aktuální stav daných ojetých pneumatik.

Nepodceňuje výběr zimních pneumatik s ohledem na bezpečí vás i vaší rodiny!