Jak na levný tisk? Vyberte si správnou náplň do tiskárny

Tiskárny jsou nedílnou součástí všech kanceláří a i drtivé většiny domácností. Jedná se prakticky o techniku, která se neobejde bez pravidelné obsluhy. Velmi dobře známe všichni moment, kdy se postupně začnou z tiskárny vysouvat papíry, na nichž jsou vybledlé barvy, případně nějaké vynechané části obrázků nebo textu. Jestliže se tak stane, musíte začít jednat a vybrat tu správnou náplň. Jak na to, abyste dokázali ušetřit a mohli opět dlouhodobě tisknout? Především ve firmách se lze dostat k maximální úspoře.

Originál je jen jeden, ale často drahý

Jakousi sázkou na jistotu je nákup originálního toneru nebo inkoustové kazety. Kvalita bude v tomto případě garantována. Získáte jistotu vysoce jakostního tisku, barevné stálosti a v neposlední řadě zaručené kompatibility s vaším zařízením. Jen se musíte připravit na to, že si zkrátka připlatíte. Tisknete-li často fotografie a nějaké grafické práce, pak se nákup takovéto náplně vyplatí. V opačném případě vsaďte spíše na kompatibilní provedení.

Kompatibilní náplně

Tímto termínem jsou označovány tonery a cartridge, které se prodávají nové, nicméně jejich výrobce se neshoduje s výrobcem vaší tiskárny. U dokumentů prakticky nějakou sníženou kvaltu tisku nemáte šanci poznat. Stejně tak je minimální riziko, že byste narazili na nějaký vadný kus. Co se týká výdrže, pak tyto tonery do tiskárny dokážou vydržet skoro stejně dlouho jako originály.

Renovované náplně do tiskáren

Třetí alternativa je z hlediska vložených finančních prostředků nejlevnější. Do konkrétního zařízení je pouze doplněn prášek, případně inkoust. Solidní prodejci dokážou nabídnout záruku, že daná náplň bude kompatibilní a vydrží na určité množství tisku. Vy tak můžete značně ušetřit s tím, že nijak neslevíte ze svých nároků. A kde jednotlivé tonery a cartridge nakupovat za výhodné ceny? Podívejte se na příklad zde.