Půjčky online vám mohu pomoct! Buďte ovšem obezřetní

Říká se, že peníze jsou až na prvním místě. I zarputilí zastánci nemateriálního přístupu k životu nakonec dospějí k tomu, že v případě jejich nedostatku je zle. Situace ale nikdy není neřešitelná. Vždy je možné vydat se nějakou schůdnou cestou, abyste se z aktuální finanční tísně dostali. Nejčastěji volí lidé klasické krátkodobé půjčky u bank anebo nebankovních společností. My se pokusíme zaměřit jak na úvěry realizované u bankovních domů, tak i na půjčky online. Oba dva typy mají svá specifika, o nichž se dozvíte podrobné informace v následujících řádcích.

Banky jsou přísné, ale férové

Spousta lidí v aktuální finanční tísni zamíří na pobočku některé z bank. Není se čemu divit, jelikož jsme tak navyklí. V minulosti představovaly tyto finanční ústavy jediné instituce, kde jste mohli přijít férové půjčce. Jinak už půjčovali pouze lichváři a jiné nedůvěryhodné osoby a společnosti. Dnes banky své služby nabídnou, nicméně vyžadují po žadatelích prokázání jejich bonity. Často si projdou Solus nebo jiný registr dlužníků a ihned ví, jestli je pro ně konkrétní žadatel optimální, nebo nikoliv. Za výhodu bankovních půjček lze považovat fakt, že si můžete vybrat pobočku hned několika společností a také to, že banka půjčit jen těm, kteří prostě dokážou peníze vrátit. A jaký je náš tip na bankovní úvěr?

Tradiční poskytovatel finančních produktů

Dobrou volbou je půjčka od České spořitelny. Tato tradiční finanční instituce poskytuje celou řadu služeb. My vybíráme bezúčelnou půjčku bez zástavy v celkové výši pohybující se od 20 000 do 700 000 korun. Zažádat si o ni lze na kterékoli pobočce České spořitelny či přes bankomat. Stávající klienti této finanční instituce tak mohou učinit i online přes Servis24. V tomto případě je vyřizována půjčka ihned po odeslání žádosti. Peníze můžete mít na svém účtu do několika hodin.

Jednoduché a rychlé nebankovní půjčky

Doslova expresní vyřízení slibují mnozí poskytovatelé úvěrů na internetu. Tady je zapotřebí být velmi obezřetný. I přes platnost nové zákonné úpravy, kdy musejí být všichni zprostředkovatelé nebankovních půjček registrováni u ČNB, se zde stále najde několik ne příliš poctivých firem. Pokud si ovšem prostudujete přesné charakteristiky nebankovní půjčky, neměli byste nikomu naletět. Optimální je, když si přímo na webu konkrétní společnosti jasně spočítáte, kolik přeplatíte a jak dlouho budete splácet.

Půjčka Zaplo

Dlužni nezůstaneme ani jednoho z nejznámějších poskytovatelů půjček online mimo bankovní sektor. Je jím společnost Zaplo. Získat u ní lze první půjčku až do 8 000 bez jakéhokoli dalšího poplatku. Další půjčky již mohou být vyšší, a to konkrétně do 20 000 korun. Splácet můžete v maximu až 30 dní. Uzavření je velmi jednoduché. Nemusíte nikam chodit, zažádáte si totiž online.