Co potřebujete k otevření pizzerie?

Gastronomie stále patří mezi oblíbené obory. Spojení lidí, dobrého jídla a pití má v sobě jakési kouzlo. Atmosféru podniku a příběhy lidí, kteří do vaší restaurace budou chodit, přitom můžete z velké časti ovlivnit vy jako majitel. Kromě konceptu je důležité místo, interiér a gastronomické vybavení. Co potřebujete k otevření pravé italské pizzerie?

Ovlivní pec na pizzu její chuť?

Lidé si vás najdou sami velice rychle, když je vaše jídlo dobré. Záležet si nechte na recepturách a jejich originalitě, na výběru personálu, a především na vybavení podniku. Pokud nově otevřené restauraci předchází rekonstrukce a stavební úpravy, poraďte se s kuchařem, jak efektivně umístit spotřebiče v kuchyni, aby práce šla hezky od ruky. Pec na pizzu musí být v bezprostřední blízkosti dostatečně velké pracovní plochy, v prostorách pod plochou je vhodné umístit lednice na suroviny. Praktické jsou i chladící boxy nad pracovním stolem v úrovni rukou.

Gastro bazar nabízí za výhodnou cenu elektrickou pec na pizzu, která je v mnoha ohledech praktičtější než pec kamenná. Rozdíl mezi pizzou z pece kamenné a elektrické je minimální. V kamenné peci se pizza dostává do styku s otevřeným ohněm a je tak provoněná pálením dřeva, na druhou stranu častěji dochází k znehodnocení pizzy uhlím a špatným čištěním pece. Z elektrické pece máte vždy propečenou, křupavou a voňavou pizzu bez nečistot.

Indukční vařič pomůže tam, kde je málo rukou

Dobrá restaurace funguje především díky lidskému faktoru. Lidé do gastronomie dávají srdce, energii i nápady. Když je ale takových lidí v provozu málo, snažte se jim práci usnadnit alespoň tím nejlepším gastronomickým vybavením. Dobrými pomocníky jsou indukční vařiče či grily. Při jejich používání nedochází ke ztrátám tepla, indukční čidla se zapínají a vypínají sama při položení nebo sundání nádoby. Jako majitel oceníte nízkou spotřebu těchto vařičů a kuchaři uvítají rychlost ohřevu indukčním spotřebičem.