Stolní mixér – nezbytný pomocník v kuchyni

Stolní mixér je opravdu všestranným pomocníkem a má širokou škálu využití, díky čemuž si vydobyl své čestné místo v mnoha moderních domácnostech. Většina typů zvládne koktejly, studené i teplé polévky či smoothies. Samozřejmě záleží na konkrétním modelu, uvidíte však, že jej prakticky nesundáte z kuchyňské linky.

Vaření rychle a jednoduše

Usnadnění práce – to je hlavní funkce stolního mixéru. Oceníte jej zvláště v případech, pokud vaříte více jídel najednou a musíte stíhat několik věcí současně. Už nemusíte ztrácet čas krájením. Ať se jedná o cibuli, brambory či jinou zeleninu, mixér se o vše postará. Je už potom na vás, zda nastavíte otáčky na krájení, drcení či rozmixování. Už také nebude problém připravit bramborovou kaši, pyré, krémovou polévku či pomazánku. Mixér také zvládne přípravu mléčných či zmrzlinových koktejlů, dezertů, ovocných a zeleninových šťáv.

Vybíráme mixér

Jedním z důležitých atributů je to, jak dlouho mixér vydrží mixovat. Pokud si koupíte nekvalitní model a budete jej používat často, může se lehce stát, že se přehřeje a přestane fungovat. Při výběru se zaměřte také na počet otáček, přičemž platí, že čím více otáček zvládne, tím je mixování snazší a rychlejší. Mixér s nízkým výkonem také nezvládne zpracovat některé tvrdší potraviny, jako jsou třeba oříšky, obilí či kořenová zelenina.

Dalším parametrem je objem nádoby. Pokud připravujete velké porce, je logické, že nádoba by měla být co největší, abyste nemusela mixovat ve více dávkách. Důležitý je i materiál. Skleněná nádoba bude tvrdší, těžší a odolnější vůči poškrábání, u plastové je zase menší riziko, že se rozbije.

Ověřená kvalita

Propracovaný design, multifunkční využití a vysoký výkon, který si poradí s jakýmkoliv typem potravin – to vše se skrývá za mixérem Orava RM-2000. Je vybaven vysoce výkonným motorem s příkonem 2 000 W a otáčky se vyšplhají až na 32 000 ot/min. Díky tomu rozmixujete opravdu téměř cokoliv. Součástí je 6 čepelový nerezový nůž a dvoulitrová plastová nádoba s praktickou odměrkou. Obsluha přístroje je jednoduchá, na těle najdete 3 tlačítka pro pohodlné ovládání. Mixér je stabilní a všechny díly jsou demontovatelné a omyvatelné v myčce nádobí. Nedělejte tedy kompromisy a pořiďte si do domácnosti pomocníka, na kterého je spoleh v jakékoliv situaci.

Pokud vás mixer Orava RM-2000 zaujal, najdete ho na webu www.orava.cz.