Elektrokolo a správný výběr

Elektrokola už v dnešní době rozhodně nejsou tabu. Stala se v současnosti již velmi oblíbeným a z ekologického hlediska žádaným dopravním prostředkem. Nekupují si je líní lidé, ba naopak spíše ti, kteří chtějí zdravý pohyb na zdravém vzduchu, ale také překonat větší vzdálenost, například do práce, bez potu a zadýchání.

Elektrokola, díky jejich vzestupné oblíbenosti, prošla během pár let výrazným vývojem a velkým rozmachem. Ke dnešnímu dni čítá nabídka jednotlivých výrobců stovek typů elektrokol. Nevýhodou této široké nabídky je, že si hůře vyberete tu správnou variantu elektrokola pro vás. Z čeho tedy vybírat?

Městská elektrokola:

Městská elektrokola jsou určena především pro uživatele, kteří ocení univerzální kolo vybavené integrovanými světly a blatníky pro jízdu i v civilním oblečení. Důležitým parametrem těchto kol je nízká váha a jednoduché ovládání. Tato elektrokola jsou určena primárně pro jízdu po zpevněných komunikacích, ale samozřejmě zvládnou i lehký terén jako je například polní cesta. Vyrábí se v pánském i dámském provedení.

Treková elektrokola:

Krosové (trekové) elektrokolo je určeno pro již náročnější uživatele, kteří hledají univerzální cestovní elektrokolo s kvalitními komponent pro dlouhou životnost a dlouhý dojezd. Reálný dojezd však kromě kapacity baterie rovněž ovlivňuje osazení kola a řídící elektronika. I u krosových elektrokol se dají sehnat tachometry na kolo, pokus i je vyžádáte.

Horská elektrokola:

Horské elektrokolo je vhodné pro jízdu v náročném terénu, ale bez problému s ním můžete jezdit po městě nebo po cyklostezkách. Tato elektrokola jsou určena pro uživatele, kteří hledají kolo pro sportovní využití. U těchto kol je hlavním parametrem kvalita kola jako takového, pro velké zatížení sportovním charakterem jízdy a jeho vybavení vyspělou elektronikou. Dámské horské elektrokolo je obdobné dámskému horskému kolu klasickému.

Mimo zmiňované typy se nabízí ještě elektrokola se středovým pohonem a skládací elektrokola. I elektrokola si můžeme tedy vybírat dle kvality a zátěže a dle svých preferencí. Tak už máte vybráno?