3 důvody, proč zvolit nábytek z masivu

Při volbě nových kusů nábytku stojíme před rozhodnutím, jestli se vydat cestou krátkodobé úspory, nebo si raději pořídit něco kvalitnějšího. Hledání optimálního poměru ceny a výkonu může splnit právě nábytek z masivu. V čem spočívají jeho výhody a co přinese do každého interiéru? To se dozvíte v tomto článku.

Přírodní materiál a zdravotní nezávadnost

Pravý a kvalitní nábytek neobsahuje pojidla s případným nevhodným účinkem na lidské zdraví. Jedná se téměř výhradně o využití přírodního materiálu ve své nejlepší podobě. Dřevo je léty prověřené a masiv se stává stále více oblíbenou alternativou k méně kvalitním variantám z dřevotřísky. Nabízí totiž nezpochybnitelné výhody, které si získávají celou řadu příznivců již po dlouhou dobu.

Dlouhá životnost a snadná péče o povrch

Nábytek z lamina a dřevotřísky se snadno opotřebuje, rozviklá a poničí. Masivní komoda má jednu velkou přednost v podobě dlouhé životnosti při zachování maximální kvality po dlouhá léta. Dlouhověkost dosvědčují i poctivé kusy z minulých století se stále vysokou kvalitou a nádherným vzhledem díky poctivým technikám výroby.

Pro péči o povrch se používají speciální vosky, které vytvoří ochrannou vrstvičku. V případě poškrábání se dá postižené místo snadno opravit lehkým přebroušením a lokální aplikací vosku. U cenných kusů nábytku je dobré ponechat tento zásah v rukou odborníka.

Krásný vzhled a přijatelná cena

Při touze po nádherném masivním nábytku se můžeme setkat s protiargumentem, že pořizovací cena je vyšší. Ovšem vzhledem k tomu, že vydrží déle, můžete při pořízení takového kusu vybavení ještě ušetřit a získat překrásný prvek do interiéru. Ideální volbou jsou komody masiv z tvrdého dřeva, jako jsou jasan, buk a dub. Díky kombinované technologii, kdy jsou přední části zhotoveny z pravých masivních částí a zadní z dřevotřísky tvrzené pryskyřicí, dostanete cenově dostupný nábytek s výhodami poctivého zpracování masivního dřeva.