10 důvodů, proč si pořídit odvlhčovač vzduchu

Že jste ještě nad využitím přístroje tohoto typu nepřemýšleli? V následujícím článku shrneme důvody, proč byste měli.

1) V institucích, jako je například muzeum, galerie, ale také knihovna nebo archiv je odvlhčovač vzduchu nezbytnou součástí vybavení. V těchto prostorách je správné klima nezbytné a nadměrná vlhkost může poškodit jak důležité dokumenty, tak vybavení.

2) Velkou výhodou odvlhčovače je také to, že se jedná o přenosný spotřebič. Můžete ho tak využít ve více místnostech, rychle reagovat na nenadále havárie a problémy s vlhkem a předejít tak škodám. Již po několika hodinách používání můžete zaznamenat první změny.

3) Odvlhčovač si můžete pořídit také do vlastní domácnosti. Tyto přístroje jsou určené i pro běžného uživatele a každodenní používání v bytech, domech, kancelářích, sklepech nebo třeba tam, kde skladujete potraviny.

4) Velmi žádané jsou také profesionální odvlhčovače, které se hodí do průmyslových prostor. Jsou konstruované tak, aby vydržely větší zátěž a je možné je použít například na stavbách. Mají silný výkon a dokážou odvlhčit větší prostory.

5) Můžete je využít téměř kdekoliv. A to od obytných místností, přes kanceláře, až po restaurace, ale dokonce také dílny a sklady. Překvapit vás může také použití odvlhčovače vzduchu například v lodní kajutě, ve wellness zařízeních, kam patří sauny a bazény, ale také v ordinacích, laboratořích nebo dočasných sezónních stavbách.

6) Vlhkost vzduchu říká, kolik vodní páry obsahuje dané množství vzduchu. Vlhkost vzduchu ovlivňuje například teplota místnosti, ale také vzdušné proudění. Obvykle se udává optimální vlhkost vzduchu, která by měla být 40 až 60 procent, což je ideální relativní vlhkost také pro zdraví člověka. Suchý ani extrémně vlhký vzduch není žádoucí.

7) Velkou výhodou odvlhčovače vzduchu je řešení příčin problémů, nikoliv jen následku. Díky investici do tohoto profesionálního přístroje významně ušetříte. A to nejen za náhradu důležitých dokumentů nebo vybavení, ale také ušetříte za chemické ošetření proti plísním, nové nátěry, popřípadě léky na nachlazení a bolest v krku, které může mít hodně společného s nesprávným vzduchem v místnosti, kde denně trávíte nejvíc času.

8) Pro použití odvlhčovače vám postačí přístup k elektřině. Velké množství odvlhčovačů je také mobilních a váží od pěti až do dvaceti kilogramů. Jednoduše je přenesete a některé mají dokonce kolečka pro snadnou a rychlou manipulaci.

9) Abyste si mohli pořídit domácí odvlhčovač pro osobní účely nebo jako pomocníka do svého podnikání, popřípadě do státní instituce, tak nepotřebujete žádné speciální vybavení. Není nutná ani odborná instalace. Ovládání je jednoduché a intuitivní.

10) Stejně tak je rychlá a jednoduchá údržba, kdy stačí z nádržky pravidelně vylévat vodu a nádržku posléze dobře umýt. Nejsou potřeba žádné speciální filtry, náhradní náplně ani další vybavení. Odvlhčovač je jednoduchý přístroj, který vám však hodně pomůže a vyřeší spoustu problémů za vás.