Jak ušetřit na dovolenou

Jak ušetřit na dovolenou?

Někteří lidé mají příjem přesahující 40 000 Kč a na konci měsíce nemají ani na suché pečivo, jiní dokážou našetřit na zahraniční dovolenou pouze s 12 000 Kč. Jak je to možné? V tomto článku si řekneme co děláte špatně a poradíme vám jak vylepší vaše hospodaření. Může připadat v úvahu rychlá půjčka, když si chceme někam vyjet?

 

Jak ušetřit na dovolenou

Použijte selský rozum

Své výdělky by jste si měli rozdělit rovnoměrně a je jedno, zda vyděláváte sto tisíc a nebo deset. 60% - 70% by mělo jít na domácnost zbylou třetinu rozdělte takto: 20% si schovejte a zbylých 10% nechte na nečekané výdaje. Toto rozčlenění si můžete samozřejmě trochu upravit tak, aby vám vyhovovalo. Myšlenka je taková, že budete přesně vědět za co peníze utrácíte a jen tak nerozhazujete. Jakmile si vytvoříte finanční rezervu budete si mnohem jistější a v případě, kdy se rozbije nějaký domácí spotřebič nebude potřeba žádná půjčka do výplaty u které přeplatíte několik stovek.

Tipy a rady jak ušetřit

1, Nejvíce utratíme za potraviny. Pokud najdeme levný výrobek neznamená to, že je nekvalitní. Není žádnou ostudou vyhledat zboží v akci. Pomohou vám také slevové kupony a nebo zákaznická karta v jednotlivých supermarketech, díky ní získáte body, které lze u poklady uplatnit a získat výhody.

2. Omezte zlozvyky jako je pití alkoholu nebo kouření. Pokud si chcete dát pivo nebo víno kupte si jej raději v obchodě a pozvěte kamarády/ky k sobě domů. Návštěva restaurace by se mohla poměrně prodražit, příprava domácího občerstvení může být i chutnější.

3. Nekupujte slazené limonády a nápoje, pijte raději čistou vodu. Nejen, že ušetříte, ale také to pomůže vašemu zdraví.

4. Jezděte městskou hromadnou dopravou.

5. Darujte krevní plasmu

6. Výdaje za mobilní služby bývají velmi drahé. Kontaktujte svého operátora a zkuste vyjednat levnější tarif, popřípadě omezte telefonování s kamarádkami.

7. Pro někoho možná extrémní způsob jak ušetřit, ale sprchovat se ve studené vodě je jedna z nejlepších věcí, kterou pro své tělo můžete udělat. Začněte s pomalým otužováním a získáte benefity jako je odbourání celulitidy, zlepšení imunitního systému, celé tělo se lépe prokrví, budete odolnější vůči chřipce.

Půjčka na dovolenou?

Nebaví mě šetřit, není lepší půjčka ihned? Úvěr na dovolenou příliš nedoporučujeme, protože vás tato služba v následujících měsících velmi finančně zatíží, což by mohlo vést k dalšímu zadlužování. Některá půjčka bez registru může být sice zdarma, ale pouze za předpokladu, že ji uhradíte včas.