8 největších mýtů o spodním prádle

Při výběru spodního prádla dbejte na svůj dobrý pocit a na pohodlí. Zapomeňte na rozšířené mýty, které se nezakládají na pravdě. Budete překvapeni, čemu někteří lidé věří a možná vás některé mýty o spodním prádle i pobaví.

1) Jeden z největších mýtů říká, že nezáleží na materiálu spodního prádla. Ovšem spodní prádlo nosíme denně a přímo se dotýká naší kůže, příjemný a prodyšný materiál je tedy na místě. Vybrat si můžete například bavlněné trenýrky pro muže, bavlněné kalhotky pro ženy nebo kombinaci bavlny a elastanu.

2) Dalším mýtem je tvrzení, že spodní prádlo nemá dlouhou historii. Opak je pravdou. Lidé se zahalovali už ve starém Řecku a Římě. Muži a ženy nosili nejčastěji bederní roušku nebo šortky. Ženy nosily také pruh látky přes prsa a této starodávné „podprsence“ se říkalo strophium. Ve středověku se pak objevily první korzety a také dámské kalhotky, které však stále měly delší nohavice.

3) Velkým mýtem je také tvrzení, že spodní prádlo nemusí být hezké, protože není vidět. Tento velký omyl se dotýká dámského i pánského spodního prádla. Spodní prádlo vás ovlivňuje víc, než jste si mysleli. Závisí na něm nejen správné držení těla, pocit pohodlí, ale také nálada, která je ovlivněna nejen barvou spodního prádla, ale také jeho padnoucím střihem a zdůrazněním vašich předností.

4) Slyšeli jste už, že spodní prádlo vyperete jen, když jej dáte do pračky? Je důležité vyvrátit i tento mýtus. Spodní prádlo se musí prát šetrně, pokud má pračka program pro jemné prádlo, tak je možné jej použít, ale v některých případech se vyplatí vrátit se k ručnímu praní. Podprsenky pak perte v ochranném košíku. Prádlo vám tak mnohem déle vydrží.

5) Co se týče pracího prášku, tak si můžete vybrat mezi běžným nebo tekutým práškem. Pro snadnější praní a mnohem lepší výsledek vyzkoušejte tekutý prášek. Není pravda, že by tento prášek byl méně kvalitní, spíš naopak. Tekutý prášek nezanechá na spodním prádle skvrny a okamžitě se rozpustí.

6) Mezi mýty patří také tvrzení, že spodní prádlo bylo vždy skrývané a nošeno jen pod oblečením. Ve skutečnosti však kolem roku 1800 nosily ženy místo spodního prádla dlouhé košile, které vypadaly jako normální šaty a tyto nosily, jak na spaní, tak pod oblečení, tak občas ven, například jen s vrchní sukní. Od této doby se dámské spodní prádlo začalo zmenšovat a rozdělilo na podprsenku a kalhotky.

7) Zapomeňte také na známý mýtus, že spodní prádlo by mělo být volné. Samozřejmostí je, že vás spodní prádlo nesmí nikde táhnout, škrtit ani tlačit. Rozhodně by však nemělo být volné a neforemné. Ať už vybíráte dámské kalhotky nebo pánské bavlněné trenýrky, tak vždy volte správnou velikost.

8) A posledním mýtem je tvrzení, že pokud má být spodní prádlo sexy, tak rozhodně musí být krajkové a obsahovat co nejméně látky. Věřte tomu, že i bavlněné spodní prádlo může být sexy, stejně jako padnoucí pánské trenýrky. Stačí, když zvolíte vhodnou barvu, velikost a střih spodního prádla, který vám sedne.

Ať už si tedy vyberete jakékoliv spodní prádlo, tak vždy dbejte na váš osobní pocit, zda se spodní prádlo hodí k vaší povaze a zda podtrhuje vaše přednosti. Jen tak budete ve spodním prádle vypadat skvěle a navíc se tak i cítit.