Kvalita a reprezentativní vzhled: PVC dveře v centru pozornosti

Mnoho lidí věnuje pozornost tepelně-izolačním vlastnostem oken, neboť mohou značně snížit náklady na vytápění. Naopak v případě dveří jde tato obezřetnost často stranou a vstupní prostor se stává místem, kde z domu uniká teplo. Přitom i dveře by měly dostatečně těsnit, aby zvýšily uživatelský komfort, což je splněno při pořízení plastových dveří. V čem tkví specifika jejich výběru?

Specifika výběru PVC dveří

V porovnání s plastovými okny skýtá výběr PVC dveří mnohem více možností. V rámci konstrukce zde platí obdobná doporučení jako při výběru oken. V první řadě je to použití kvalitních výztuh, dostatečná šířka profilů minimalizujících průnik tepla rámem apod. Samozřejmostí je soulad s normami EU a ČSN.

Poté se už ke slovu dostává samotný design PVC dveří. S celkovým vzhledem jde totiž značně pracovat díky možnosti zvolit z mnoha produktových řad. Dveře v tradičním pojetí jsou charakteristické výraznějším strukturováním, které je doplněno o skleněné prvky s různými motivy. Naproti tomu moderní dveře se nesou v duchu přísného minimalismu, rovných linií a podobně.

Výběr vhodného barevného odstínu je potom posledním krokem. Tradiční dveře jsou typické převážně teplými dřevěnými odstíny, naopak moderním dveřím vévodí šedá, bílá nebo černá barva.

Výběr spolehlivého dodavatele oken

Jak poznáte spolehlivou firmu? Velmi dobrým ukazatelem jsou nepochybně zákaznické reference. V ideálním případě by měl dodavatel zajistit také odbornou montáž. Komplexní služby poskytuje společnost Triogas, s. r. o., která v rámci Ostravy PVC dveře dodává i montuje. Její působnost je však mnohem širší. Sháníte ve Valašské Meziříčí PVC dveře? I zde můžete jejích služeb využít. Firma zajišťuje nejen dodávku, ale také samotnou výrobu, proto může garantovat kvalitu.