Udělejte doma pořádek a prodejte nepotřebné věci

Venku je ještě docela ošklivo. Všudypřítomná břečka a teploty držící se kolem nuly ven moc nelákají, a tak je vhodná chvíle na všechny domácí práce, na něž přes léto nebudete mít čas. Co kdybyste následující dny věnovali úklidu sklepa či půdy? Můžete na tom i vydělat.

Každý má doma nepotřebné věci. Někdo má plné skříně oblečení, které neunosí, další třeba starý nábytek na půdě nebo hračky po dávno odrostlých dětech. Proč tohle všechno doma skladovat, když by to mohlo posloužit někomu jinému a vám vydělat trochu peněz?

Pusťte se do úklidu, dokud je ošklivo

Za hezkého počasí budete mít dost práce venku. Ideální doba na přebírání nepotřebných věcí a uklízení je právě teď. Vyhraďte si jedno či dvě odpoledne, zapněte oblíbenou hudbu a pusťte se do díla. Výsledek vám určitě přinese pocit uspokojení, a jestliže využijete inzerce zdarma, pak také nějakou tu korunu do kapsy. Za utržené peníze pak třeba vezmete rodinu na výlet.

Prodat lze skoro všechno, je-li to v dobrém stavu

Na půdě, ve sklepě, ve skříni. Tam všude jistě najdete spoustu věcí, které by se daly prodat. Objektivně ale zhodnoťte, zda mají nějakou cenu. O poškozené nebo příliš staré věci mít nikdo zájem nebude. Máte-li však doma něco nepoužívaného v perfektním stavu, neváhejte a vytvořte inzerát. Například bazar nábytku je dobrou volbou, jak se zbavit starých kousků, které se do nově zařízeného interiéru nehodí. Využije je třeba člověk, jenž bude hledat levný nábytek na chatu.

Za zmínku určitě stojí bazar knih. Vždyť kolik máte doma takových knížek, jež jste jen jednou přečetli a jsou úplně nezničené? A sami jistě přijdete na spoustu dalších věcí k prodeji. Třeba v bazaru hudebních nástrojů se zbavíte staré kytary, na niž už doma nikdo nehraje. Podat inzerát vás nic nestojí, tedy aspoň na některých portálech s inzercí zdarma, za zkoušku nic nedáte. Tak vzhůru do toho!