Správně zvolené lůžkoviny vtisknou vaší ložnici styl

Ložní povlečení neplní pouze praktickou funkci, což znamená ochranu přikrývek a polštářů. Pořizujeme si ho hlavně kvůli dekorativnímu účelu, neboť jeho dezén přizpůsobujeme celkovému ladění ložnice.

Jak vybírat povlečení na postel?

Materiál povlečení volíme podle našeho vkusu. K dostání je bavlněné povlečení, krepové, flanelové, saténové či povlečení mikroplyš. Záleží pouze na nás, v čem se nám nejlépe spí. Dalším parametrem je rozměr. Buď se spokojíme se standardním rozměrem 140 × 200 cm, nebo sáhneme po prodloužené délce 140 × 220 cm. Kdo se v noci rád ke svému partnerovi tulí, ten si určitě oblíbí francouzské povlečení o rozměru 200 × 220 cm. V neposlední řadě je to právě vzor, který nás zaujme na první pohled.

Jakému motivu dáváte přednost?

V žebříčku povlečení vedou abstraktní vzory a geometrické tvary. Ty jsou následovány povlečením jednobarevným, který upřednostňují vyznavači jednoduchého stylu a čistých linií. V poslední době se do popředí dostává 3D potisk zvaný též fototisk. Pomocí speciální technologie je na povlečení natištěna reálná fotografie s přírodním či zvířecím motivem. Dětem se rozzáří oči nad oblíbenými pohádkovými postavami. Nedají dopustit na Frozen, Mimoně nebo Avengers.

Další ložní doplňky

Postel též potřebuje kvalitní prostěradlo. Nejoblíbenějším typem je napínací froté prostěradlo nebo hladké jersey. Pokud zejména v zimním období povlékáme své přikrývky do povlečení mikroplyš, pro maximální hřejivost je doplníme i mikroplyšovým prostěradlem. Tím získáme útulný pelíšek, ze kterého se nám nebude chtít vstávat. Dalším stylovým doplňkem je přehoz, díky němuž bude postel vypadat vždycky upraveně. Nezapomeňte též na malé dekorativní polštářky a pletený pléd. Ty jsou třešničkami na dortu, které dovedou vaši ložnici k dokonalosti.