Řekněte to květinou

Mnoho lidí si stěžuje, že gentlemani jako by v dnešní době vymřeli. Je pravda, že při každodenním přívalu povinností si málokdo najde čas na milé gesto, které přitom dokáže tolik potěšit. Například vyjádření přízně květinami. A přitom objednat doručení květin osobě, kterou máme rádi, zabere jen pár minut…

Květomluva je stále aktuální

Víte, jak vznikla fráze „říci to květinou“? Pochází z dob, kdy byli milenci svázáni mnoha společenskými pravidly a tradicemi, často se nemohli volně scházet nebo mluvit otevřeně, a tak vyjadřovali své city a přání kyticemi. Barva, druh i počet květin, kombinace a sklon květů či způsob uvázání stužky byly tajným kódem pro věci, které z jakéhokoliv důvodu nešlo vyslovit. Máte i vy občas pocit, že něco nedokážete vyjádřit slovy? Květomluva je tu stále pro nás, i když ji využíváme jen málo. A pokud druhá strana váš vzkaz nepochopí, galantní gesto ji stejně potěší, takže nemůžete šlápnout vedle.

Co nám květiny mohou říct

Snad nikoho nepřekvapí, že symbolem lásky je v květomluvě něžná fialka. Modrá barva značí prosbu o přízeň, žlutá je již příslibem a bílá truchlí nad láskou, která uniká. Také u karafiátu rozhoduje barva: červený značí obdiv, žlutý zklamání a bílý nedočkavé vyznání. Odhodlanou lásku, která se nebojí překonat veškeré překážky, překvapivě symbolizují drobné květy afrikánu. Gladiola naopak říká: „Dej mi víc času, musím se rozmyslet.“ Přímočará gerbera značí upřímnost, narcis varuje před zahleděností sám do sebe. Netřeba snad zmiňovat klasiku: rudé růže s příslibem vášně.

Nedostatek času je jen výmluva

Připadá vám nemožné utrhnout se z práce a zajít vlastnoručně vybrat květiny, nebo byste snad rádi potěšili někoho, kdo bydlí na opačném konci republiky? Zásilková služba Flora - květiny online se postará o to, abyste mohli nechat květiny mluvit i na dálku. Rozvoz květinfunguje po celé republice ještě týž den, takže vaše vyznání cestou nezvadne.