Adekvátní pracovna? Záruka pohodlí pro výkon vaší práce

Vhodně zařízená kancelář či pracovna má podstatný vliv na výkon práce. Je klíčovým atributem pro navození příjemného pocitu při vykonávání pracovní činnosti. Jak zařídit kancelář útulně za použití moderních prvků?

Kancelář a pracovna aneb vsaďte na eleganci a komfort

Kancelář je místem, kde se nenachází jen pracovní stůl, křeslo nebo židle. Díky pestré nabídce na trhu lze vybavit a zařídit kancelářské prostory za pomoci moderního nábytku. Už dávno neplatí, že kancelář či pracovna je pouhým místem, kde pracovníci, t.j. zaměstnanci, vykonávají svou profesi. Nicméně kancelář by měla být střídmá, praktická, elegantní a především účelná. Dostatečně kvalitní vybavení by mělo být samozřejmostí.

Je i v zájmu firmy poskytnout ideální podmínky pro výkon práce právě v podobě vhodně zařízené kanceláře. Je dobré vsadit na trendy pronikání do přírody, zároveň však prostřednictvím moderní technologie i vybavení. A to vše umocnit za pomoci barevné palety správným odstínem.

Pracovní stůl a židle aneb podstata každé kanceláře

Základ kanceláře tvoří odpovídající pracovní stůl a židle, která by samozřejmě měla být kvalitní a pohodlná. Ideální je volba ergonomické kancelářské židle, která eliminuje bolesti zad z dlouhého sezení. A zároveň je i pěkným designovým prvkem. Při plánování a zařizování je od prvopočátku důležité myslet také na efektivní stránku a též i sjednocení všech interiérových prvků. A při výběru stolu je dobré pamatovat i na odpovídající konferenční stolek, případně pojízdný kontejner apod. Pracovní stůl je jakýmsi výchozím bodem pro každou kancelář. Sladit adekvátně barvy nejen nábytku je důležité, neboť poté vše působí vkusně. Avšak pozor! Není žádoucí, aby došlo ke strojenosti či vyumělkovanosti.

Pracovní stůl je dominantou každé kanceláře, proto je důležité jeho správné umístění. Není vhodné umístění stolu proti oknu, avšak ani před oknem. Mohly by vás rušit pronikající slunečních paprsky. Ovšem při sezení zády k oknu by vám zase mohlo slunce svítit na monitor. Vzhledem k tomu, že takřka každý stůl disponuje počítačovou sestavou, je vhodné vybrat odpovídající kus nábytku, aby nikde nepřekážely různé kabely apod.

Budiž světlo aneb neopomenout osvětlení

Je velmi důležité při zařizování myslet na kvalitní osvětlení. Přirozené světlo je mnohem lepší pro lidské oči než umělé osvětlení, nicméně při práci v kanceláři je velmi zásadním prvkem. Rozhodně se zde nevyplatí šetřit. Naopak investice do kvality je prvořadá. Je neměnným faktem, že míra osvětlení každé kanceláře závisí na její poloze.

Nadčasová elegance materiálu

Evergreen aneb nesmrtelná kůže a dřevo. Dřevo je přírodní materiál, který dodává interiéru hřejivý pocit a navozuje útulnost. Zároveň se dobře udržuje a je velmi kvalitní. Ideální je volba kůže, dřeva a adekvátně sladěné doplňky. Nicméně kůži lze nahradit koženkou nebo aktuálně velmi oblíbenou eko kůží, což jsou levnější varianty. Eko kůže je na první pohled od pravé kůže k nerozeznání. Při zařizování kanceláře je bezpochyby důležitý právě i materiál. Vždyť kancelář při jednání s klientem či obchodním partnerem plní reprezentativní účel. K veškerému zařízení i výběru materiálu je důležité vždy přistupovat pečlivě a uvážlivě.

Bytelný a odolný nábytek

Zásadní je správné rozvržení. Důležité je promyslet, zda konkrétní kus nábytku bude mít stálé místo, nebo se s ním bude manipulovat, například při konání porady apod. Co se týče mobilního nábytku, je samozřejmě vhodnou volbou lehčí materiál a pojízdná kolečka. Naopak v případě stabilního nábytku je ideální volbou pevný materiál, t.j. masiv. Předností je i jeho životnost a dobrá udržovatelnost.

Moderní nábytek do kanceláře umocní atmosféru

Prostřednictvím moderního kancelářského nábytku lze náležitě vytvořit příznivé pracovní prostředí. Výběr kancelářského nábytku by měl samozřejmě odpovídat i zaměření firmy. Zajisté trochu odlišné bude vybavení advokátní společnosti, kde bude důraz kladen více na důstojnost. Oproti tomu komunikační firma bude disponovat veselejší kanceláří.

Moderní nábytek do kanceláře není tvořen jen vhodným pracovním stolem a židlí. K výbavě, kterou lze vybrat z rozsáhlé nabídky kvalitního a cenově dostupného sortimentu, náleží i různé pojízdné kontejnery, skříně na spisy a jiné dokumenty, skříně na pracovní věci, stojan na odložení kabátu apod. Součástí vybavení kanceláře by měla být i stolní lampa.

Doplňky do kanceláře aneb punc designu

Mezi základní doplňky náleží veškeré šanony, psací podložky, velmi populární a praktické tabule na psaní, poznámkový blok či nástěnka. Je důležité vždy preferovat kvalitu a efektivnost. Moderní kancelářské doplňky jsou také designovým prvkem a mělo by i zde být vše sladěno s celkovým zařízením kanceláře.