Kdo se v tom má vyznat?

Jen těžko byste hledali těžší práci, než je hledání ve starých materiálech. Zvláště firmy musí někde uskladnit stohy smluv, výročních zpráv a dalších věcí. Najít potom jeden konkrétní dokument dá velkou práci. Často se to nepodaří vůbec, což je například při kontrole finančního úřadu velký problém, ze kterého kouká pokuta. Ale i domácnosti mívají s uskladněním problémy. Třeba hledat fotografie z dědečkovy svatby je potom práce hodná archeologa. Kdo si zkrátka nedá při třídění záležet, ten toho časem určitě bude litovat. Právě v přehlednosti však najdete dokonce i pomocníka, který se jmenuje archivační krabice.

Proč je používat?

V čem vám mohou takovéto boxy pomoci? Především v tom, že se do nich dá přehledně a jednoduše naskládat veškerý materiál. Když nějaké papírové krabice naplníte, stačí je zalepit a nadepsat na ně například období, z něhož pocházejí materiály uvnitř. Nebo tam stačí napsat fotografie a není třeba potom hledat, kam zase ty staré fotky zmizely. Ne všechny samozřejmě musíte zalepovat, do některých bude potřeba mít přístup neustále, ale rozhodně vám poslouží i tak velmi dobře. Archivační krabice totiž disponují snadno odklopitelným víkem, tudíž dostat se do nich je velmi rychlé. Jsou navíc koncipovány tak, aby mohly být umístěny přímo ve vaší kanceláři, tudíž v nich klidně lze mít i šanony a listiny, které aktuálně používáte.

Čím to mám obalit?

Papír má jednu velkou nevýhodu. Lze ho velmi snadno nedopatřením roztrhnout, ušpinit, zničit. Proto je potřeba ho chránit, k čemuž se nejvíce hodí obalové materiály. Ať už ho chcete dát do fólie nebo krabice, o mnoho snížíte riziko zničení. Navíc určitě nechcete, aby se vám důležitá smlouva zmuchlala a vy jste svému obchodnímu partnerovi dávali k podpisu nějaký ušmudlaný cár papíru, kterého by se pomalu bál dotknout.