Dermatologie v Praze léčí také akné

Již řada klinik, specializujících se na dermatologii v Praze, se věnuje problémům s akné. Pokud má člověk dlouhodobě přetrvávající akné, je rozhodně třeba navštívit dermatologickou kliniku a konzultovat s odborníkem léčbu. Jedná se o záněty mazových žláz, hlavně u mastné pleti je potřeba řádně pleť ošetřit a v tomto případě je dobré svěřit se do rukou odborníka. Akné je zánětlivé onemocnění mazových žláz, které člověka postihuje hlavně v pubertě. U někoho ale může přetrvat až do dospělosti. Jde o estetický problém, kterého se lidé rozhodně snaží zbavit. Napomáhá tomu i dermatologické ošetření pleti a kůže, které přispívá odstranění tohoto problému.

Na specializovaných klinikách je samozřejmě zajištěna potřebná péče a profesionální přístup ke klientovi (pacientovi). Určitě je tak vhodné vyhledat si kliniku a objednat se na konzultaci, kde vám poradí a doporučí nejvhodnější způsob metody odstranění akné.

Dermatologie a její metody na léčbu akné

Vždy se jedná o neinvazivní, bezbolestné metody, díky kterým se postupně kvalita pleti zlepšuje. Nicméně jde o proces, kde je třeba trpělivosti a ochoty dodržovat pokyny lékaře. Mezi hlavní metody patří chemický peeling, laserová terapie nebo fototerapie. Lékař vždy na základě vašeho zdravotního stavu zhodnotí, jaká metoda by konkrétně ve vašem případě připadala v úvahu. Zde se můžete podívat na článek a poslechnout si rozhovor s dermatoložkou. Může se však stát, že metoda bude nevyhovující, a tak se vyzkouší metoda jiná. Někdy se dokonce přistoupí na kombinaci několika metod. Pacient je vždy seznámen s principem léčby a také s riziky, které s sebou léčba obnáší. Díky odborníkům specializujícím se na dermatologii se tak můžete brzy zbavit kožního problému, který vás dlouho trápí. V podstatě tím člověk nemá co ztratit a naopak tak může najít vhodné řešení a zjistit, jak o svou pleť vhodně pečovat, aby se následným problémům v budoucnu předešlo. Řešení v podobě svěření se do péče odborníkům se rozhodně doporučuje.

Chemický peeling se používá hlavně k pročištění a projasnění pleti, nebo k redukci rozšířených pórů. Hlavně se tímto dosáhne narušení povrchových vrstev kůže a dojde tak k účinnějšímu a rychlejšímu výsledku. Celková aplikace trvá cca 15 minut. Je to spíše preventivní metoda, ale lze díky ní také přispět k vyhlazení jemných vrásek.

Laserová terapie přispívá také k léčbě následků akné, jakými jsou hlavně jizvy. Záleží ale vždy na stavu pokožky, někdy ani tímto způsobem nelze zaručit úplné vymizení jizviček. Pokud vás trápí tedy spíše tento problém, jistě nezaškodí vyhledat si kliniku, která se zaměřuje na dermatologii a nechat si poradit.

Fototerapie

Velkému zájmu se v současnosti těší také nová inovativní metoda fototerapie, která zejména v léčbě akné pomáhá k celkovému hojení zánětlivých procesů a zvyšuje imunitní systém pokožky. Například phototerapie OMNILUX je světovou novinkou v estetické dermatologii. Pomáhá například i zmírnění procesu stárnutí kůže a cíleně ničí bakterie, které jsou odpovědné za tvorbu akné. Výsledky u jednotlivých pacientů jsou viditelné a určitě se vyplatí nezávazná konzultace, pokud vás dlouhodobě trápí kožní problém, který by tato metoda mohla hravě vyřešit.

Někdy je zapotřebí i rekonvalescence

U některých metod je zapotřebí brát v potaz, že bude potřeba být pár dní v rekonvalescenci. Určitě se tomu ale vyplatí něco obětovat, výsledky mohou být ve finále nad očekávání pacienta a jistě se také rád na radu lékaře či odborníka zaměří i na prevenci dalších možných kožních problémů.

Dermatologie nabízí mnoho možností a pravděpodobně nejširší zastoupení v možnostech jak váš problém řešit má právě v Praze. Neváhejte tedy s brzkou rezervací konzultace na vybrané klinice.