Dopravní značky vždy, když je potřebujete

Taky si vždycky říkáte, kde se berou ty pruhované kužely? Máme pro vás víc než jednoduchou odpověď, stačí navštívit e-shop dopravních značek. K čemu by vám takové kužely byly? Možná k ničemu, jenže dopravní značky se hodí nejen na silnici, ale do každého areálu. Jak jinak byste chtěli řidičům říct, že je zde určený směr jízdy nebo minimální povolená rychlost? Nespoléhejte na to, že to řidičům dojde samo, raději jim dopravní značkou řekněte, jak mají jezdit.

Inženýrská rada a projekt je základem dopravního značení

Bez dopravního značení se na komunikacích zkrátka neobejdete. Ať už chcete řidičům, cyklistům či chodcům cokoli sdělit, je to ta nejjednodušší forma. Může se jednat o prostranství kolem vašeho obchodu, firmy či domu. Dopravní značení má svůj význam prostě už jen proto, že vůči němu mají lidé respekt. Jenže někdy není instalace značení tak snadná, jak se zdá. Proto je dobré oslovit ty, již tomu rozumí, dřív, než si dopravní značky nakoupíte.

Takové řešení s sebou samozřejmě nese i různá papírování na odboru dopravy a komunikaci s Policií ČR. Chcete-li si ušetřit čas a starosti, doporučujeme vypracování projektu DIO (Dopravně Inženýrské Opatření) tzv. na klíč. Tento způsob vám ušetří mnoho času a vy vesměs dorazíte k hotovému. Jediné, co budete muset zařídit, je poskytnutí adresy, kde bude značení umístěné, jednoduchý nákres v katastrální mapě a plná moc.

Dopravní značky si můžete koupit i pronajmout

Dopravní značení rozdělujeme na svislé a vodorovné. V obou případech je záhodno oslovit profesionály, kteří mají zkušenosti s jeho instalací a aplikací. Každá jejich realizace je vždy podmíněna projektovou dokumentací.

Svislé značení, to jsou dopravní značky, které vidíte stát u silnice, lze pořídit i formou dlouhodobého či krátkodobého pronájmu. Veškeré práce související s montáží potažmo demontáží starého značení provádí firma, od níž si značky pořizujete. V případě využití vodorovného značení si můžete zvolit variantu provedení. Podle vytíženosti komunikace a časové potřeby značení vyberte typ barvy.