Lučební závody a.s. Kolín

Pražská 54

280 02, Kolín

  • +420 321 741 111
www.lucebni.cz

Předmět činnosti firmy Lučební závody a.s. Kolín

Výroba: silikonové tmely, silikonové laky, silikonové pasty a odpěňovače, silikonové oleje, akrylátové tmely, silikonové hydrofobizační přípravky, disperzní omítkoviny, silikonové emulze.
Synhydrid redukční činidlo využívané v organických syntézách, používané tedy v chemických laboratořích i v průmyslu, a to zejména v těch případech, kdy je požadováno dosažení co nejvyšších možných výtěžků a čistoty produktu.
V Evropě ojedinělá výroba materiálů pro technologií plošného nástřiku tvrdé polyuretanové pěny / PUR pěny se silokonovým povrchem, kterým se vytváří bezespará, vodotěsná a zároveň tepelně izolační vrstva. Nástřik plynule přechází z horizontální do vertikální roviny.
Průmyslová chemie, silikonové laky, odpěňovače, silikonové pasty, oleje
Výroba:
Silikonové laky LUKOSIL. Silikonové laky jsou dodávány ve formě roztoků v organických rozpouštědlech. Metylsilikonový lak LUKOSIL M 130, metylfenylsilikonové laky LUKOSIL řady LUKOSIL 150X (roztok v toluenu nebo xylenu, LUKOSIL 200 (X), silikonový lak LUKOSIL 4101(roztok metylfenylsilikonové pryskyřice v xylenu), LUKOSIL 4102, LUKOSIL 4107, LUKOSIL 901.
Silikonové odpěňovače LUKOSAN S, E 201 a P - silikonové emulzní odpěňovače s velmi rychlým odpěňovacím efektem, snadná dispergovatelnost ve vodě, odpěnění neionogenních, kationaktivních i anionaktivních systémů, chemicky inertní k odpěňovaným médiím.
Silikonové pasty LUKOSAN M - silikonové mazací pasty a vazelíny LUKOSAN M jsou homogenní směsi metylsilikonového oleje a aerogelu oxidu křemičitého. Silikonové pasty mají translucentní až slabě šedý odstín, jsou bez zápachu, vykazují vysokou tixotropnost a neobsahují mechanické nečistoty. Silikonové pasty nepodléhají oxidaci a jsou chemicky odolné.
Silikonové oleje LUKOSIOL - silikonový olej LUKOSIOL M (polydimetylsiloxanové kapaliny ve 100% formě), silikonový olej LUKOSIOL E 35 (vodná emulze polydimetylsiloxanové kapaliny), silikonový olej LUKOSIOL E 60 (vodná emulze se zvýšeným obsahem polydimetylsiloxanové kapaliny). Metylsilikonové oleje mají vysokou tepelnou stabilitu v oblasti vysokých a nízkých teplot, malou změnu viskozity v závislosti na teplotě, velmi dobré dielektrické vlastnosti, které se jen málo mění s teplotou a frekvencí, schopnost odpuzovat vodu, vysokou stlačitelnost, velmi dobrou chemickou odolnost a fyziologickou inertnost, téměř neměnnou hustotu (970 kg/m3) v širokém rozmezí viskozit.
Silikonové emulze a katalyzátory LUKOFIX a LUKOSIOL E 35. Silikonová emulze LUKOSIOL E 35 - neionogenní vodná emulze polydimetylsiloxanové kapaliny, LUKOFIX TM 33 - kationaktivní mikroemulze silikonového elastomeru modifikovaného aminem, LUKOFIX TNA 41 - neionogenní emulze silikonového elastomeru modifikovaného aminem, LUKOFIX T 40 D - kationaktivní emulze polyhydrogenmetylsiloxanové kapaliny, LUKOFIX T 40 ND - neionogenní emulze polyhydrogenmetylsiloxanové kapaliny, LUKOFIX KATALYZÁTOR C 48 - silikonový katalyzátor k vytvrzení hydrofobizačních emulzí LUKOFIX T 40 D a LUKOFIX T 40 ND.
Neselektivní redukční prostředek SYNHYDRID. SYNHYDRID je 70% roztok bis-(2-metoxyetoxy)aluminiumhydridu sodného v toluenu (stanoveno na obsah Al), a je to přípravek vhodný pro hydrogenace karboxylových a karbonylových sloučenin a jejich derivátů a je zejména vhodný pro kontinuální izotermní polymeraci 6-kaprolaktamu nad bodem tání polymeru. Jeho vysoká teplotní stabilita umožňuje vést redukce při teplotách až 170°C.
Stavební chemie, silikonové přípravky, tmely, omítkoviny, dispezní hmoty, kaučuky
Výroba:
Silikonové hydrofobizační přípravky LUKOFOB - vodou ředitelné hydrofobizační prostředky LUKOFOB, silikonové rozpouštědlové hydrofobizační prostředky Lukofob.
Dispersní plastické omítkoviny LUKOFAS - omítkoviny LUKOFAS k vnitřnímu a venkovnímu použití, pastovité hmoty, které se aplikují na povrchy staveb a po zaschnutí vytvářejí strukturní vrstvu odpovídající velikosti zrna. Dispersní plastové omítkoviny jsou odolné proti nárazu, oděru, chemikáliím a povětrnostním vlivům, jsou paropropustné. LUKOFAS - omítka 1mm, omítka 2 mm, omítka 3 mm, zatíraná omítka, podkladový nátěr (penetrační), zpevňovač určený k hloubkovému zpevnění podkladu před aplikací disperzních omítkovin.
Akrylátové disperzní tmely AKROTMEL S - akrylátové tmely jsou jednosložkové disperzní nestékavé akrylátové pasty. Po vytlačení z obalu vznikne odpařením vody plastický těsnící tmel. Akrylátový disperzní tmel AKROTMEL S1, akrylátový tmel AKROTMEL S2, štuk AKROTMEL S4.
Jednosložkové silikonové tmely LUKOPREN S - Lukopren S je jednosložkový silikonový tmel ve formě nestékavé pasty, která po vytlačení z obalu zvulkanizuje vzdušnou vhlkostí na silikonovou pryž. Silikonové tmely mají dobrou adhezi k velké řadě materiálů, tmely se používají k lepení a tmelení ve stavebnictví, strojírenství, elektronice a dalších průmyslových odvětvích. Silikonové tmely se dodávají v kartuších o obalu 310 ml a vytlačují se pomocí spárovací pistole. Silikonový tmel Lukopren S 6410 (lze použít pro přímý styk s pitnou vodou), Lukopren S 6400, Lukopren S 8280 (lze použít pro přímý styk s potravinami a pokrmy).
Jednosložkový trvale plastický tmel LUKOPREN T 1990 - Lukopren T 1990 je plastický tmel s vysokou tepelnou stabilitou a trvalou tvarovatelností, svým vzhledem připomíná sklenářský tmel. Jeho přednostmi jsou hydrofobita, elektroizolační vlastnosti, dobrá přilnavost k různým materiálům jako jsou kovy, keramika, porézní silikáty atd. Použití pro trvale plastické a rozebíratelné spoje.
Dvousložkové silikonové kaučuky LUKOPREN N - silikonové dvousložkové kaučuky takzvaného kondenzačního typu. Po smíchání pasty s katalyzátorem dochází k vulkanizaci v celé hmotě během několika desítek minut za tvorby silikonové pryže, která nemá adhezi k podkladu. Lukopren N 1522 pro výrobu forem pro zhotovování otisků pro odlévání syntetickýc pryskyřic, sádry, vosku, betonu. Lukopren N 1725 je silikonový kaučuk s omezenou stékavostí, používá se pro nanášení stěrkováním na šikmých a svislých plochách při výrobě velkých forem (sochy), vhodný pro restaurátory. Lukopren N Super je kaučuk s nejnižší viskozitou, s výbornou zatékavostí a věrností otisků. Využívá se v defektoskopii. Umožňuje dobré probarvování pomocí anorganických pigmentů, což lze využít zejména v elektrotechnice. Lukopren N 5221 je středně viskózní pasta, která má po zvulkanizování na silikonovou pryž výrazně vyšší tažnost a odolnost vůči natržení, používá se především na výrobu náročnějších forem. Lukopren N 5541 je viskózní pasta, která po zvulkanizování vytváří silikonovou pryž s vysokou tepelnou odolností. Kromě vybraných plniv obsahuje i tepelný stabilizátor silikonového pojiva. Je určen pro výrobu forem pro odlévání nízkotavných kovů (olovo, cín, antimon) do teplot 320°C a pro výrobu tepelně odolných těsnění. Lukopren N 6681 je nový typ kaučuk se zvýšenou tepelnou vodivostí. Je určen k zalévání součástek v elektrotechnice v místech, kde je potřeba zvýšená tepelná vodivost materiálu, např. zalévání transformátorů. Lukopren N 8100 - vysokopevnostní silikonový kaučuk. Je určen k výrobě forem s vysokou odolností vůči mechanickému poškození a k výrobě tzv. svlékacích forem. Lukopren N 8200 je nový typ vysokopevnostního kaučuku podobných vlastností jako Lukopren N 8100. Ve srovnání s Lukoprenem N 8100 vykazuje Lukopren N 8200 nižší viskozitu a tím tedy lepší zatékavost pasty, její snadnější zpracovatelnost a rychlejší odchod bublin.
Přípravky k silikonovým tmelům a kaučukům - Lukopren Parafínový Separátor (separační prostředek), Lukopren Separátor (vodou ředitelný separační prostředek silikonových jednosložkových tmelů), Lukopren Odmašťovač (odmašťovací přípravek), Lukopren Primer B 733 (prostředek ke zvýšení adheze povrchů při tmelení), Lukopren Primer A, Lukoprem Primer B (spojovací prostředky s kyselým / neutrálním adhezním systémem pro zvýšení adheze dvousložkových kaučuků a jednosložkových tmelů).
Silikonové fasádní pásky LUKOTĚS - silikonové fasádní těsnicí pásky LUKOTĚS vyrobení tepelnou vulkanizací silikonové pryže. Silikonové fásádní pásky jsou odolné vysokým a nízkým teplotám, povětrnosti, slunečnímu záření a agresivnímu prostředí. Fasádní pásky slouží k překrývání netěsnících spár při rekonstrukce starších panelových domů, případně těsnění nových objektů. Silikonové těsnicí pásky se vyrábějí v pěti barevných odstínech a v šířkách 60, 80, 100 mm.

Další informace o firmě Lučební závody a.s. Kolín

  • Další telefon : +420 321 741 201
  • IČ : 46357360
  • DIČ : CZ46357360
  • Počet zaměstnanců : 108
  • Datum založení : 1.1.1871
  • Výrobce : ano
  • Distributor : Ano
  • Vývozce : Ano

Klíčová slova

  • emulze

  • lukofix

  • lukopren

  • lukosil

  • pasty

  • silikonové

  • silikonový

  • tmel

  • tmely

  • vysokou

Merchart.cz Doporučujeme

10% SLEVA na nákup na Merchart.cz
Kupón : IFIRMY10