Synthesia, a.s.

Semtín 103

530 02, Pardubice

  • +420 466 821 111
www.synthesia.cz

Předmět činnosti firmy Synthesia, a.s.

Výroba a prodej:
Organické pigmenty pro nátěrové hmoty, tiskové barvy, plasty a speciální aplikace. Pigmentové preparace. Organická barvivapro přírodní a syntetické materiály (bavlna, len, viskóza, vlna, hedvábí, PAD, PES), pro barvení kůží a kožešin, papíru, dřeva a dalších netextilních materiálů a formulací. Opticky zjasňující prostředky pro výrobu papírů, detergentů, pro zjasňování textilních materiálů a pro speciální aplikace. Nitrocelulóza průmyslová, nitrocelulóza vojenská, anorganické kyseliny a soli, oxycelulóza - pro zdravotnické, biomedicínské a technické využití. Výroba a prodej hemostatických prostředků. Organika – farmaceutické účinné látky pro výrobu finálních lékových forem, pesticidy, organické polotovary pro výrobu pokročilých produktů, především barviv a farmaceutických substancí. Zpracování fosgenu do nových produktů. Zákaznické syntézy - ke klíčovým používaným technologiím patří nitrace, hydrogenace, fosgenace, sulfonace, chlorsulfonace a kondenzace.
Výroba a prodej hemostatik na bázi oxidované celulózy.
Synthesia, a.s., Pardubice - Semtín, je významných výrobcem chemických produktů. Vyrábí zejména tyto výrobky: průmyslová, vojenská a dynamitová nitrocelulóza, kyselina dusičná, kyselina sírová, nitrační směs, oleum, dusičnan amonný, dusičnan sodný, hydrogensiřičitan sodný 35% roztok, čpavková voda, ergocalciferol, mitoxantron hydrochlorid, deriváty fenyl hydrazinu, deriváty isoftalové kyseliny, deriváty naftalenu, heterocyklické sloučeniny, isokyanáty, stabilizátory střelných prachů, pesticidy a účinné látky, oxycelulóza a její soli, organické pigmenty a barviva.
Výroba a dodávky těchto chemikálií:
SBU Nitrocelulóza
Průmyslová nitrocelulóza (s obsahem dusíku do 12,6%) vlhčená butanolem, nitrocelulóza vlhčená isopropylalkoholem, vlhčená vodou, nitrocelulóza vlhčená ethanolem, rozpouštědlové lepidlo UMACOL NS-24, organický tmel na dřevo DŘEVOTMEL NCL-S. Vojenská a dynamitová nitrocelulóza (s obsahem dusíku nad 12,6 %) vlhčená vodou, vlhčená ethanolem, diethylether, technický diethylether, čistý diethylether, stabilizovaný max. 0,0001 %fenidonu. Kyselina dusičná (koncentrovaná, 65%, technická 50%), kyselina sírová koncentrovaná technická, kyselina sírová koncentrovaná chemická čistá, kyselina sírová pro akumulátory, oleum 25%, oleum 65%, dusičnan amonný, dusičnan sodný, hydrogensiřičitan sodný, čpavková voda.
SBU Organika
Farmacie - ergocalciferol, mitoxantron hydrochlorid.
Polotovary - 4-karboxyfenylhydrazin, 5-aminoisoftalová kyselina, 5-hydroxyisoftalová kyselina, 5-nitroisoftálová kyselina, dimethyl ester kyseliny 5-nitroisoftalové, fenyl-I-kyselina pasta, G-sůl pasta, sušená gamma kyselina, heterocyklické sloučeniny, průmyslové isokyanáty, 4-nitrotoluen-2-sulfonová kyselina, stabilizátory střelných prachů
Pesticidy - SYNBETAN® D, SYNBETAN® D FORTE, SYNBETAN® DUO, SYNBETAN® MIX, SYNBETAN® P FORTE.
SBU Pigmenty a barviva
Pigmenty, barviva - žluť, červeň, oranž, šarlat, modř, zeleň, bordo, violeť, běloba, hněď, čerň, oliv,...
Organické pigmenty a pigmentové preparace - VERSAL®, VERSANYL®, RYKOBAR®, RYKOLEN®, RYKOLEN®, SPOLOXYL, OSTAPLAST®. Organické pigmenty pro plasty (PE, PP, PVC, vlákna), nátěrové hmoty a tiskové barvy, pigmentové preparace pro vodou ředitelné nátěrové hmoty, pigmentové masterbatche pro PVC kabely, pigmentové preparace pro barvení papíru a viskózy ve hmotě, koloranty rozpustné v plastech pro barvení plastů ve hmotě (PS, ABS, PMMA, PET).
Organická barviva - SATURN®, OSTANTHREN®, OSTAZIN® H, OSTAZIN® S, OSTAZIN® V, RYVALON®, ULTRAPHTOL®, EGACID®, RYBACID®, CHROMOLAN®, OSTALAN®, OSTALAN® S, RYLAN®, LANEGAL, ALIZARINE CHROME, OSTACET® P OSTACET® E, OSTACET® SE, OSTACET® S, RYBACEL® D, RYBACEL® E, KOROSTAN®, barviva pro kožešiny, potravinářská barviva, VERSAPRINT®, TONOXYL®, OSTATON, barviva na dřeva.
Opticky zjasňující prostředky pro zvýšení bělosti textilních materiálů RYLUX®.
SBU Oxycelulóza
Výroba oxycelulózy.

Další informace o firmě Synthesia, a.s.

  • IČ : 60108916
  • DIČ : CZ60108916
  • Počet zaměstnanců : 1542
  • Datum založení : 1.1.1920
  • Výrobce : ano
  • Vývozce : Ano

Klíčová slova

  • kyselina

  • nitrocelulóza

  • vlhčená

  • pigmenty

  • synbetan®

  • barviva

  • pigmentové

  • sírová

  • sodný

  • ostacet®

Merchart.cz Doporučujeme

10% SLEVA na nákup na Merchart.cz
Kupón : IFIRMY10