Korkové podlahy Ostrava

Korkové podlahy jsou stále oblíbené při výběru podlah a to především proto, že korek je nejlepší přírodní tepelný izolant. Korkové podlahy se doporučují do obytných místností. Pokud korek zvolíte do kuchyně obzvlášť vaše nohy ocení komfort, který korkové podlahy přináší.

Korkové podlahy Ostrava

Korková podlaha se skládá z nášlapné vrstvy korku o síle cca 3mm ošetřené vysoce odolným lakem nebo vinylovou fólií. Jádra z HDF desky ve kterém je vyfrézován zámek a spodní podložky z korku. Celková tloušťka bývá 10 – 12 mm.Tato konstrukce zaručuje vysoký komfort při chůzi, velice dobře tlumí kročejový hluk a je velmi teplá. Přírodní korek je vlastně kůra, která se získává loupáním z živého stromu jednou za devět let, přičemž první sloupnutí je možné provést při stáří stromu alespoň 25 let. Hojně roste v Severní Africe, Sardinii a na Korsice. Struktura korku je až z 30 % vyplněna vzduchem. Díky této skutečnosti vyplývá řada fyzikálně-mechanických vlastností, které korek předurčují pro použití v oblasti podlahových krytin. Korek je lehký, stlačitelný, pružný materiál, který má velmi nízkou tepelnou vodivost. Velice dobře odolává plísním a je velmi vhodný pro alergiky, protože je nenapadnutelný hmyzem ani mikroorganismy.

Korkové podlahy Ostrava

Pokládka korkových podlah je prováděna buď klasicky plovoucím způsobem, to znamená, že jednotlivé lamely nejsou fixovány k podkladu, ale pouze k sobě zámkovým spojem, nebo je možné podlahu přilepit k podkladu. Tím se dosáhne lepšího utlumení kročejového hluku. Pro více informací navštivte náš web Korkové podlahy Ostrava

  • Náhled fotografie u nabídky Korkové podlahy Ostrava

  • 604261156
  • ksparket@ksparket.cz