Dřevěné brikety nabízí ekologické, ekonomické a efektivní vytápění

Náklady na vytápění interiéru jsou často tou nejvyšší položkou, kterou musíte pravidelně platit. Jestliže máte doma kotel na plyn nebo elektřinu, těšíte se často vysokému komfortu vytápění, nicméně za cenu poměrně vysokých poplatků vztahujících se ke zmiňovaným energiím. I proto se dnes spousta lidí vrací k pevným palivům! Není se čemu divit, jelikož se jim tak markantně sníží náklady spojené s topením. Naším tipem jsou moderní dřevěné brikety, jež jsou z pohledu vytápění ještě efektivnější, než je tomu v případě masivního dřeva.

Ekologické vytápění zajišťující maximální komfort

Již samotný přívlastek dřevěné jasně poukazuje na ekologičnost materiálu, z něhož jsou brikety lisovány. Díky nejmodernější technologii lisování a výroby ovšem dochází k vysoce efektivnímu spalování. Spolehnout se můžete na výhřevnost pohybující se od 16,7 do 18 MJ/kg. Zmínit je přitom třeba i fakt, že brikety hoří mnohem delší dobu. Nemusíte se proto obtěžovat neustálým vstáváním a následným přikládáním.

I topení může bavit

Že by vás vytápění tuhými palivy mohlo bavit? Možná si ťukáte prstem na čelo, nicméně dřevěné brikety zajistí úplně jiné teplo s minimem námahy. V žádném případě si nemusíte lámat hlavu s nějakým vysycháním dřeva, jako je tomu u klasických polínek. Ta musí minimálně po dobu jednoho roku odpočívat pod střechou. Brikety není třeba nijak štípat ani půlit. Prostě jimi lze topit ihned, a to v jakémkoli druhu zařízení.

Opravdu ušetříte

V neposlední řadě vás překvapí dřevěné brikety v akci také výhodnou cenou. Společnost OPTIMTOP s.r.o. momentálně nabízí cenová zvýhodnění vztahující se na různé typy briket. Vynikající je například akce na balení varianty Top Klasik s dírou o hmotnosti 800 kg. To lze získat s bonusem 40 kg briket za cenu 4270 korun. Doprava je navíc od jedné zakoupené palety po celé České republice zcela zdarma.