LED osvětlení nabízí maximální úsporu energie

Osvětlení interiéru i venkovních prostor je nezbytné. Už jsme zkrátka zvyklí na to, že i tmavší kout lze bez problémů opatřit světlem. Pokud ale aktuálně o osvětlení jakéhokoli prostoru uvažujete, budete nejspíše volit především technologii, jež vám přinese maximální úsporu. Na výběr jsou klasické vláknové žárovky, poté takzvané úsporky a LED osvětlení. Právě poslední jmenovaná alternativa je ta optimální. Nevěříte? V následujících řádcích vás o tom přesvědčíme.

Minimální spotřeba elektřiny

Hlavní předností LED technologie je maximální úspora při svícení. Ta může činit oproti standardním wolframovým žárovkám i 85 %. Jen pro představu, LED žárovka se spotřebou 4 W dokáže osvětlit prostor, v němž fungovala standardní o spotřebě 60 W. Mnohem větší rozdíl ve spotřebě najdeme u silnějších svítidel. Takové LED reflektory jsou ještě úspornější.

LEDky zkrátka vydrží

Dalším ukazatelem kvality LED osvětlení je bezesporu jeho maximální výdrž. LED žárovka vydrží až 50 000 hodin provozu. Není pro ni žádný problém, když se neustále zhasíná a rozsvěcuje, což je hlavně u svítidel fungujících na fotobuňku naprosto běžné. Navíc se žárovky nijak výrazně nezahřívají, což vede k mnohem vyšší bezpečnosti provozu. Bez obav lze LEDky integrovat i na méně přístupná místa, protože jejich výměna nebude hned tak zapotřebí.

Multifunkční využití

Kde všude je možné LED osvětlení využít? Záleží pouze na tom, jaký prostor potřebuje mít nasvětlený. Tradičně je můžeme vyměnit za klasické žárovky, nicméně hodně oblíbené jsou především LED pásky, jež se montují například pod kuchyňskou linku nebo do jiných prostor. Výborné jsou i jako dekorativní osvětlení v podhledech. Pro venkovní účely poslouží LED reflektory stejně tak jako ve velkých halách. Podívat se na veškeré variace můžete na https://www.ledakce.cz/.