5 tipů jak mít na podzim krásnější vlasy

Léto přineslo spoustu hezkých zážitků, pro vaše vlasy však mohlo přinést i mnoho problémů. Také máte od sluníčka, chloru z bazénu či od mořské soli zničené a krepaté vlasy bez lesku? Pak jim na podzim dopřejte péči, kterou si zaslouží. Díky ní se vám odmění krásným a zdravým vzhledem, leskem a zářivostí. Jak tedy postupovat při podzimní výživě vlasů?

1. Vysoušení vlasů

Nechávaly jste si v létě vlasy schnout na sluníčku? To už raději na podzim neriskujte, aby vás chladnější sluneční paprsky nestály zdraví, a vezměte do ruky kvalitní fén. Jak si ale vlasy vysušit správně? Dle odbornic je ten nejlepší způsob foukat vlasy ve vzpřímené poloze pomalu a postupně od těch nejspodnějších po ty nejvíce nahoře. Mokré vlasy si můžete vždy upevnit skřipcem a rozčesat a foukat pouze určitou část. Jedině tak budete mít vlasy rovnoměrně vysušené a budou držet hezký tvar. Vlasy už nikdy nefoukejte v předklonu!

2. Výživné oleje

Zeptáte-li se svého kadeřníka, jaká péče o vlasy je ta nejlepší, jednoznačně vám doporučí vlasový olej. Ten totiž uzavírá vlasové šupinky, vyplní je a zamezuje jejich znovuvytvoření. Stačí si olej nanést na vlasy pár desítek minut před jejich umytím, následně je umýt kvalitním šamponem a nejlépe nechat uschnout bez použití fénu. Rozdíl je poznat jak na pohled, tak i na dotek. Vlasy jsou hebké a velmi jemné. Pro hloubkovou regeneraci je skvělý olej olivový, arganový i oleje z ovocných jader, např. z meruňky či hroznového vína.

3. Kvalitní stylingové přípravky

Laky na vlasy, objemová pěna, gely, vosky. To vše možná používáte každý den na úpravu účesu. Časté používání stylingových prostředků na vlasy jim však velmi neprospívá v případě, že kupujete nekvalitní vlasovou kosmetiku. Také využíváte ty nejlevnější přípravky z drogerie? Zkuste do vašich vlasů trochu více zainvestovat. Pokud je pro vás styling vlasů natolik důležitý, používejte pouze kvalitní produkty bez parabenů, silikonů a fosfátů.

4. Výživné ampule

Jsou vaše vlasy mdlé a bez života? Jednou za měsíc je můžete oživit výživnou ampulí, kterou vám kadeřnice aplikuje do vlasů a nechá působit pod speciální lampou. Aplikaci výživných ampulí můžete využít v každém dobrém kadeřnictví, kde vám kadeřnice poradí, které z výživných látek jsou právě pro váš typ vlasů vhodné.

5. Jak správně mýt vlasy, aby se nelámaly?

Možná se vám tato otázka zdá banální, víte však, jak vaše vlasy mýt, aby vám tento častý rituál zbytečně neničil a netrhal vlasy? Podle kadeřníka je doporučené mýt si vlasy v záklonu hlavy, tedy tak, že ve vaně či sprše lehce zakloníte hlavu, aby vám voda nestékala do očí. Pokud jste tedy zvyklé mýt si vlasy v předklonu, rychle se to odnaučte. K mytí také používejte kvalitní šampony a po každém mytí používejte kondicionér, který uzavře vlasové vlákno. Padají vám vlasy nebo vás trápí jejich slabost? Pak možná používáte příliš horkou vodu na mytí vlasů. Teplota vody by měla být lehce teplá až vlažná. Jedině tak se zajistí, že budou vaše vlasy pevné a lesklé.

Myslete na krásu vašich vlasů a dopřejte jim kvalitní podzimní péči podle našich tipů!