Hračky pro děti k rozvíjení jejich schopností. Jak vybrat ty nejlepší?

Přemýšlíte, co dětem pořídit za hračky, aby sloužily nejenom pro jejich potěšení a zábavu, ale i pro učení a rozvíjení schopností? V zásadě každý předmět jim může pomoci se získáváním zkušeností, ovšem některé výrobky jsou na to přímo dělané. Jak si poradit s výběrem dárků a koupit dětem to, co po čem touží a co jim zároveň pomůže s vývojem?

Zjistěte, co by si dítě přálo

Pozorujte, co se dítěti líbí, a zjistěte si, jaká jsou jeho přání. Nápady můžete načerpat i díky oblíbeným filmovým hrdinům, které má vaše ratolest ráda. Často stačí pořídit jim klidně i praktickou věc, jako je například povlečení, s tímto motivem a budou nadšeny. Vhodnou volbou jsou také deskové hry, kdy můžete zvolit nejenom osvědčené klasiky, jako je Člověče, nezlob se, ale i nové varianty s náměty dinosaurů, kvízy a podobně.

Rozvoj schopností dítěte

Hračky stavebnice jsou skvělým příkladem kombinace zábavy a rozvoje schopností. Dítě si může zkoušet různé varianty staveb a podle návodů se pustit do složitějších konstrukcí. Pro menší jsou vhodné dřevěné kostičky s obrázky, případně velké kostky ke spojování, u kterých nehrozí spolknutí malých dílů. Pro přemýšlivé jedince jsou připraveny hlavolamy pro děti, kdy mohou řádně potrápit své mozkové závity. Tyto stimulace pomáhají rozvoji centrální nervové soustavy a mozku, což se hodí při budoucím chození do školy i další životních zkušenostech.

Praktické dárky

Hračky potěší hlavně děti, ale je dobré pořídit si také nějaké praktické dárky. Potřeby pro miminka jistě ocení každá maminka a nezáleží na tom, jestli si je daruje sama při objednání pomocí internetu, nebo jestli obdrží tyto věci jako chytrý dárek. Pokud se rozhodnete pro nákup věcí pro miminka, dbejte na to, aby oblečení bylo z přírodního materiálu a nedráždilo citlivou pokožku. Při nákupu hraček je zase nutné sledovat, jestli jsou určené pro malé děti a neobsahují nebezpečné malé části.