Přemýšlíte o investici do drahých kovů?

V poslední době se stalo investování do drahých kovů velice atraktivní záležitostí. Zdá se být výhodnější oproti jiným způsobům zhodnocení peněz. Než ale své těžce nastřádané peníze proměníte ve zlatou cihlu, měli byste vědět pár zásadních věcí o tom, jak nákup drahých kovů probíhá, co se vyplatí a co vás může ohrozit.

Vždy si dobře prověřte obchodníka, od nějž zlato kupujete

Investice do zlata se může změnit v noční můru ve chvíli, kdy jste špatně zvolili obchodníka. Jak by měl skutečně seriózní prodejce investičního zlata vypadat? Na pozoru se mějte hlavně v případě nákupu slitků, ty se všeobecně padělají nejvíc a na jejich nepravost přijdete až ve chvíli vytouženého zhodnocení. Investiční zlato chtějte po nákupu fyzicky vlastnit. Pokud vlastníte jen dokument o tom, že zlato je vaše, pak můžete být nemile překvapeni, když společnost zkrachuje a vám zbyde jen kus bezcenného papíru.

Zkuste Auportal

Když víte, na co si dát pozor, pak je dobré podívat se na kvality společnosti prodávající investiční stříbro a zlato. Rozhodně musí být registrována u puncovního úřadu a být schopná doložit vám původ kovu. Certifikáty se vydávají podle typů slitků, například investiční zlaté slitky nad 250 g jsou opatřeny logem dodavatele, jedinečným sériovým číslem, ryzostí a hmotností, certifikát však nečekejte. Proto je důležité pro investice do stříbra a zlata volit společnost, jako je Auportal. Česká společnost umožňuje svým českým a slovenským zákazníkům nákup investičního zlata z celého světa. Jejich sortiment je široký, zahrnuje slitky i zlaté mince, které jsou cenné pro sběratele. To vše získané ověřenou a průkaznou cestou.

Zlato, nebo stříbro? Slitky, nebo mince?

Investiční stříbrné slitky jsou samozřejmě v daleko nižší cenové kategorii než zlaté. Přesto je investice do nich považována za velmi výhodnou obzvlášť z dlouhodobého hlediska, a to proto, že jeho těžba už je teď limitována, takže třeba za třicet let může být hodnota stříbrného slitku několikanásobná. Navíc stejně jako zlato patří mezi uchovatele hodnoty a pojistku proti inflaci. Stříbrné mince zvyšují svou hodnotu, patří-li mezi sběratelské.