Jak dlouho trvá založení firmy? Stačí i pět minut!

Založení společnosti se obvykle odehrává v řádech týdnů či měsíců a zahrnuje mnoho schůzek, a to jak s vašimi zprostředkovateli, tak s úřady, notáři, právníky a dalšími příslušnými osobami. Doba se ale zrychluje a s ní i možnosti v zakládání firem - nyní totiž můžete založit společnost během několika minut a stačit vám k tomu bude jen počítač a připojení k internetu.

Založení společnosti online

Efektivní a čas šetřící novinka, která vám umožní rozjet vaši podnikatelskou činnost již během pěti minut, nese název založení společnosti online. Tento způsob založení společnosti vám umožňuje založit firmu přímo z vašeho domova prostřednictvím několika málo kliknutí myší. A jak celý proces probíhá?  Pojďme se podívat na systém založení společnosti online u pražské společnosti Jake&James s.r.o., která působí na trhu již mnoho let, během kterých si získala spoustu spokojených klientů jak z řad budoucích podnikatelů, tak již firmu vlastnících majitelů.

Krok první: Zvolíte a ověříte si název společnosti

Hned po otevření stránky s nabídkou založení firmy online budete vyzváni k vyplnění nejdůležitějšího rysu vaší společnosti - jejího názvu.

Název společnosti dává vaší firmě originalitu a zároveň se pod tímto označením firma ukládá do podvědomí zákazníků, proto je při výběru názvu vaší firmy třeba vybírat pečlivě.

Protože každé jméno musí být originální, je mnohdy těžké najít vhodný název pro nově vznikající společnost. K ověření názvu společnosti slouží zpravidla průzkum veřejných a obchodních rejstříků, ve kterých jsou uvedeny všechny již existující firemní názvy. Hledání vhodného názvu tak může být značně zdlouhavé. V rámci založení firmy online společností Jake&James si však můžete během samotného procesu zakládání vámi zvolený název ověřit. Odpadne vám tedy starost s hledáním vhodného názvu firmy a můžete hned pokračovat ke kroku číslo dvě.

 

Krok druhý: Vyplňte formulář

 

Druhým krokem při zakládání společnosti online je vyplnění formuláře, ve kterém zvolíte všechny požadavky, které na nové vznikající firmu máte. Tento krok je důležitý, neboť na základě těchto údajů bude vaše nová firma navržena a posléze i vytvořena. Kromě samozřejmých věcí, jako je například vyhotovení notářského zápisu či výpis z rejstříků si můžete v tomto kroku také zvolit doplňkové služby jako například zřízení virtuálního sídla či přípravu k registraci k DPH.

 

Krok třetí: Objednejte si založení vlastní firmy

 

Jakmile vyplníte dotazník a odešlete nezávaznou poptávku o tvorbě společnosti, budete kontaktováni některým zaměstnancem ze strany zprostředkovatele, se kterým se v rámci jedné či dvou schůzek domluvíte na nejdůležitějších věcech ohledně založení společnosti a projednáte také všechny potřebné detaily a vaše případné dotazy. Tyto schůzky však lze pohodlně zvládnout také prostřednictvím online komunikace, kdy jakékoliv cestování odpadá. Po vyjednání všech nutností již stačí za novou firmu zaplatit- a to buď bankovním převodem, nebo přímo platební kartou.

 

A je to, o víc se starat nemusíte. Výpis z katastru nemovitostí, notářský zápis, ověření podpisu, výpis z rejstříku trestů nebo například tvorbu živnostenského oprávnění zajistí firma Jake&James za vás.