Nadměrné zásilky? I s těmi si FOFR poradí

Pokud potřebujete poslat obyčejný balíček, máte spoustu možností od pošty až po nejrůznější přepravní společnosti. Problém nastává, pokud chcete dopravit třeba na druhý konec republiky nějakou nadměrnější zásilku, nebo dokonce nebezpečný náklad. S tím už si všichni neporadí.

Jako nadměrný náklad si představuje každá firma něco trochu jiného. Limity rozměrů a váhy se mírně liší, a proto je možné, že někde vám zásilku přepraví bez problémů, zatímco jinde už ne. Jak si ale počít v případě, že potřebujete dopravit něco opravdu velkého, co rozhodně nelze považovat za standardní zásilku?

FOFR náklad odveze, a to expresní rychlostí

Přeprava nadměrného nákladu je specialitou firmy FOFR. Její auta se žlutomodrým potiskem jste pravděpodobně v ulicích už někdy potkali. Sdružuje 8 českých přepravních společností, a proto je schopná zajistit bleskové doručení balíků po celé ČR. Jelikož jsou všichni členové v oblasti přepravy zkušení, mohou si dovolit poskytovat i služby, které u konkurence nenajdete – například přepravu nebezpečného zboží nebo právě nadrozměrných nákladů.

Dopravit lze opravdu cokoliv

Standardní zásilky mají omezení váhou, objemem i rozměry. Pokud tato kritéria překročíte, budete muset požádat o přepravu nadměrných nákladů, která je vzhledem ke složitější manipulaci nákladnější. Rovněž ta však má svá omezení. U společnosti FOFR je to například maximální hmotnost 2 tuny. Co se zbožím překračujícím kategorii nadměrných nákladů? I to lze samozřejmě přepravit, ale budete se muset dohodnout individuálně. Nejlepší je kontaktovat nejbližší regionální středisko FOFR a dohodnout se přímo s nimi. Na holičkách vás nenechají, nebojte se.

FOFR nabízí také celou řadu dalších služeb včetně doručování na dobírku, sledování zásilek nebo přepravy tzv. ADR balíků, tedy nebezpečných látek, jež jsou hořlavé, žíravé apod. Díky bohatým zkušenostem si poradí skutečně se vším.