Problémy s vlasy – co nás na jaře nejvíc trápí?

Dlouhá zima dala pořádně zabrat nejen našemu organismu, ale i našim vlasům. Jsou vysušené, unavené, bez lesku, bez života. Jaké problémy nás nejčastěji trápí a jak s nimi bojovat, abychom mohli přicházející jarní období přivítat v co možná nejlepší a nejhezčí formě?

Když vlasy padají

S markantním vypadáváním vlasů se po zimě potýká až polovina populace. Příčin, proč se tak děje, existuje hned několik. Na vině může být stres, nedostatek vitamínů, hormonální nerovnováha, ale i různá onemocnění. Vliv ale hraje i roční období, na jaře a na podzim totiž v hřebenu pozorujeme častější výskyt vlasů než v létě a v zimě. Není proto třeba se kvůli tomu výrazně znepokojovat. Stačí trochu pozměnit jídelníček a investovat do kvalitních vlasových přípravků, které jejich padání zmírní.

Když vlasům chybí lesk

Vlasy jsou po zimě často křehké, lámou se a třepí. Nechcete-li celou situaci ještě zhoršovat, pak omezte tepelné úpravy na minimum a žehličku, fén nebo kulmu používejte opravdu jen ve výjimečných případech. Dopřejte vaší kštici nějaký čas na odpočinek, ať se může dát do kupy a dostatečně zregenerovat. U kadeřnice si nechte vytvořit slušivý střih, který bude jednoduchý na údržbu i na úpravu. Nejen, že tak prospějete vaší hřívě, ale navíc ušetříte několik minut, které můžete ráno strávit pěkně v pohodlí své postele.

Když vlasy nerostou

Pokud máte pocit, že se růst vlasů zpomalil, pak ho můžete pomocí jednoduchých triků trochu urychlit. Stačí jen vaše kadeře zbytečně netrápit a začít je hýčkat. Přestaňte je žehlit, kulmovat a stahovat do copů, pořiďte si kvalitní profesionální vlasovou kosmetiku pro řídké vlasy a vylepšete svůj jídelníček. Zařaďte do něj dostatek důležitých živin - zvyšte hlavně přísun bílkovin a zdravých tuků, vitamínů skupiny B a C. Hlídat si nezapomeňte ani pitný režim, právě on je totiž důležitý nejen pro zdraví, ale i pro krásu.Tak, přivítejte jaro oslnivě krásnou hřívou!